Vilafranca presenta les activitats programades per aquest mes de setembre

Compartir

Cultura, esport i natura a l’Agenda Activa de setembre de Vilafranca

Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa d’aquest mes de setembre. Dins d’aquesta hi ha activitats esportives, festes religioses, exposicions, actuacions musicals, excursions, i un llarg etcètera d’actes que faran que veïns i veïnes gaudisquen de l’entrada de la tardor d’una manera especial.

El que més destaca d’aquesta Agenda és la Festa de la Mare de déu del Llosar, que es portarà a terme els dies 7 i 8. La Majoralia ha organitzat tot un cap de setmana de tradicions, en el qual no faltaran actes com el ball pla, la novena o el repartiment de pastissos, entre d’altres.

Durant tot el mes estaran disponibles les exposicions ‘Quaranta anys del Grup Fotogràfic de Vilafranca‘, ‘Els nostres colors’ i ‘Memòria, massa memòria’. La primera es podrà visitar fins al 24 de setembre, mentre que la segona estarà disponible fins a l’1 d’octubre, i la tercera s’inaugurarà el 30 de setembre, per a mantindre’s fins al 29 d’octubre.

A més, com cada mes d’estiu, es podrà reservar plaça per a assistir a les visites guiades de l’Oficina de Turisme de Vilafranca. Aquestes es realitzen tant pel centre històric del municipi com pels monuments i museus més característics d’aquest. Tanmateix, aquestes visites guiades seran gratuïtes des del 27 de setembre fins a l’1 d’octubre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme. També, el primer diumenge del mes, es farà una visita a la Covatina, dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre. A més, el dia 24, Els Ports és Autèntic organitza una visita teatralitzada a la Pedra en Sec. I Sergi Monfort durà a terme una excursió a la llum de la lluna el dia 29.

L’esport també es fa el seu espai en aquesta agenda. El primer diumenge del mes se celebrarà el Trofeu Escoles de ciclisme i el Challenge Interprovincial de Ciclisme de Fèmines. A més, el dia 17, arribarà la clàssica Cursa Entreparets, que celebrarà la seua XIV edició.

Així mateix, el dia 9 de setembre tindrà lloc el concert de l’Estança Harmònica, a càrrec de Divina Concòrdia. I continuant amb la música, Celia Alonso oferirà, el dia 16, un concert i la cerimònia del cacau, a les Coves del Forcall.

Finalment, la gent gran és, també, protagonista d’aquesta agenda. Del 18 al 24 de setembre es duran a terme les jornades de la gent gran, en les quals es faran xerrades, excursions, concursos, caminades i projeccions. També, cal destacar que la matrícula per a la Universitat per a Majors s’obrirà el dia 12 de setembre, per a tot aquell que vulga assistir a les classes i aprendre diferents aspectes.

ha presentat l’Agenda Activa d’aquest mes de setembre. Dins d’aquesta hi ha activitats esportives, festes religioses, exposicions, actuacions musicals, excursions, i un llarg etcètera d’actes que faran que veïns i veïnes gaudisquen de l’entrada de la tardor d’una manera especial.El que més destaca d’aquesta Agenda és la Festa de la Mare de déu del Llosar, que es portarà a terme els dies 7 i 8. La Majoralia ha organitzat tot un cap de setmana de tradicions, en el qual no faltaran actes com el ball pla, la novena o el repartiment de pastissos, entre d’altres.Durant tot el mes estaran disponibles les exposicions ‘Quaranta anys del Grup Fotogràfic de Vilafranca’, ‘Els nostres colors’ i ‘Memòria, massa memòria’. La primera es podrà visitar fins al 24 de setembre, mentre que la segona estarà disponible fins a l’1 d’octubre, i la tercera s’inaugurarà el 30 de setembre, per a mantindre’s fins al 29 d’octubre.A més, com cada mes d’estiu, es podrà reservar plaça per a assistir a les visites guiades de l’Oficina de Turisme de Vilafranca. Aquestes es realitzen tant pel centre històric del municipi com pels monuments i museus més característics d’aquest. Tanmateix, aquestes visites guiades seran gratuïtes des del 27 de setembre fins a l’1 d’octubre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme. També, el primer diumenge del mes, es farà una visita a la Covatina, dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre. A més, el dia 24, Els Ports és Autèntic organitza una visita teatralitzada a la Pedra en Sec. I Sergi Monfort durà a terme una excursió a la llum de la lluna el dia 29.L’esport també es fa el seu espai en aquesta agenda. El primer diumenge del mes se celebrarà el Trofeu Escoles de ciclisme i el Challenge Interprovincial de Ciclisme de Fèmines. A més, el dia 17, arribarà la clàssica Cursa Entreparets, que celebrarà la seua XIV edició.Així mateix, el dia 9 de setembre tindrà lloc el concert de l’Estança Harmònica, a càrrec de Divina Concòrdia. I continuant amb la música, Celia Alonso oferirà, el dia 16, un concert i la cerimònia del cacau, a les Coves del Forcall.Finalment, la gent gran és, també, protagonista d’aquesta agenda. Del 18 al 24 de setembre es duran a terme les jornades de la gent gran, en les quals es faran xerrades, excursions, concursos, caminades i projeccions. També, cal destacar que la matrícula per a la Universitat per a Majors s’obrirà el dia 12 de setembre, per a tot aquell que vulga assistir a les classes i aprendre diferents aspectes.

Noticias Relacionadas