Vilafranca dedica el el 7 i 8 de setembre a la seua patrona, la Mare de Déu del Llosar

Compartir

Vilafranca ja ho té tot previst per a celebrar la festivitat de la Mare de Déu del Llosar, patrona de la localitat. Enguany, en haver-hi majoralia, els actes tindran major esplendor. La programació està prevista per als dies 7 i 8 de setembre.

El dijous dia 7 amb el volteig general de campanes s’anunciaran els dies de festa. A la tarda es podrà gaudir del toc manual dels bronzes. La Unió Musical de Vilafranca també anunciarà la festa amb una cercavila. A continuació es beneirà el nou retaule de la Mare de Déu del Llosar com a pas previ a la commemoració del centenari de l’himne a la patrona. La coral del poble cantarà l’himne. Després es lliuraran les cintes i se celebrarà un refresc de germanor.

El divendres dia 8, dia gran de la Mare de Déu del Llosar, el dia s’iniciarà amb la diana a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca. El volteig general de campanes anunciarà el dia de festa. Enguany s’ha disposat un autobús perquè els majors puguen acudir a l’ermita. La processó sortirà del poble a les 10.30 h. A la seua arribada a l’ermitori se celebrarà una missa.

Enguany, en haver-hi majorals, no faltarà el tradicional refresc amb pastissos, cassalla i moscatell als Arcs del Pare Plàcid. A la tarda conclourà el novenari i a continuació tindrà lloc el concert de pasdobles de la Unió Musical de Vilafranca. Després s’organitzarà el retorn al poble i una traca donarà la benvinguda a la comitiva.

A la nit es ballarà el Ball Pla, que sortirà des de la pastisseria Bordás. En finalitzar hi haurà un refresc per als dansaires i el dia conclourà amb un castell de focs al Carrer Trinquet.

Noticias Relacionadas