Nou rècord de l’entrepà gegant de Vila-real 9 anys després de la seua darrera edició

Compartir

El Termet va acollir aquest dimarts una nova edició de l’esdeveniment gastronòmic després de 9 anys sense celebrar-se

Després de 9 anys sense celebrar-se, el Termet va acollir ahir una nova edició de la festa de l’entrepà gegant. La cita, impulsada per l’Associació Gastronòmica amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç i Hostaleria, i en la qual també participa l’Associació d’Hostaleria i Oci (Ashiovi), va rebre desenes de persones per tractar de superar el rècord de 300 metres d’entrepà que estava vigent fins al moment. Els assistents, que van convertir la Plaça del Pastoret en una gran cuina a l’aire lliure, van aconseguir superar el rècord establert creant un entrepà per trams de més de 350 metres.

Per a fer-ho realitat, es van necessitar més de 500 barres de pa preparades per Santi, del forn tradicional de Garrofa. Els ingredients per a emplenar l’entrepà gegant també es comptaven per centenars i per quilos. Prop d’un miler de rodanxes de formatge, més de 600 porcions de salsitxó, altres tantes de xoriçomortadel·lapernil york, mitja dotzena de llandes grans de tonyina, més de cinc quilos de crema de cacau, tres quilos de cacau en pols, tres quilos de llet condensada i més de quatre quilos de plàtans.

Una vegada celebrat el nou rècord, que tractaran de superar el proper any segons els assistents, la festa va finalitzar amb una divertida batalla de merengues i globus d’aigua, en la qual van poder gaudir menuts i no tan menuts.

L’entrepà gegant, tradició i solidaritat

Encara que ja feia 9 anys que no es celebrava la festa, els orígens de la mateixa es troben en Pasqual Batalla, qui va ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament, i el restaurador Pepe Cabanes ‘El Dimoni’, dues persones que es van implicar en la recuperació i difusió de la gastronomia local.

A més, el component solidari sempre s’ha trobat present en la tradició. En l’entrepà realitzat ahir, del total de 300 metres, prop d’un centenar estaran reservats expressament per a donar a Càritas. A més, també s’ha reservat una part de l’entrepà especial per a celíacs.

La Festa del Fanalet el proper dissabte

L’Ajuntament ha anunciat que celebrarà aquest dissabte, 26 d’agost, la Festa del fanalet de la mà del Grup de Danses el Raval i la Regidoria de Cultura i Tradicions. L’activitat, amb la qual es tanca la programació d’oci i cultura Viu l’estiu al Termet, començarà a les 18.30 hores amb el taller d’elaboració de fanalets amb melons d’alger. Seguidament, tindrà lloc el sopar de pa i porta i després la volta del sereno pel Termet amb els fanalets preparats durant la vesprada.

Noticias Relacionadas