Multitudinària inauguració de la Fira de Sant Andreu de Cabanes

Compartir

A ritme de dolçaina i tabal, de música tradicional, ha quedat inaugurada aquest matí la Fira de Sant Andreu de Cabanes. El primer matí de la 515 edició ha estat marcada per «l’elevada assistència que ens ha acompanyat en la inauguració i durant tot el matí», ha expressat David Casanova, alcalde de Cabanes, qui ha qualificat de «gran èxit» l’obertura d’una de les cites culturals, econòmiques i socials més importants «per a Cabanes, però també per a la província pel seu programa ampli que tracta la modernitat del segle XXI amb les arrels i la tradició del poble». La inauguració l’han duta a terme l’alcalde, David Casanova; la regidora de Turisme, Virginia Martí; la directora territorial d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Maria Luisa Albiol; alcaldes i alcaldesses de nombrosos municipis veïns, i càrrecs provincials i autonòmics.

Després de la música de Xarançaina amenitzant el recorregut, el Grup de Danses de Cabanes ha captat els focus en ballar la dansa tradicional local Tari-Tai-Ta, amb diversos assistents que s’han sumat a l’actuació. Desenes de negocis i establiments s’han instal·lat al llarg del recinte firal, amb productes de tot tipus com a maquinària agrícola de gran pesatge, joies, menjar, decoració o mobles.A més del recorregut firal característic, s’han organitzat diversos concerts de música en directe com el del grup infantil La Fusa Confusa, que ha reunit desenes de famílies en la Plaça Constitució durant el matí. Per a aquesta mateixa vesprada, l’Espai Gastronòmic de la Plaça dels Hostals acull, a les 18h, el concert de la banda Bandits; mentre que el diumenge pel matí, a les 12.30h, serà la banda Jazz Street Marching Band qui porte el ritme musical.

D’altra banda, la programació també comprèn xarrades divulgatives el diumenge pel matí sobre agricultura regenerativa en ametller, oliva i vinya i sobre desenvolupament local sostenible.

Noticias Relacionadas