La regidoria de Cultura anuncia la jornada de portes obertes del Museu Arqueològic de Burriana

Compartir

El Dia Internacional dels Museus, del pròxim 18 de maig, és un esdeveniment únic per a la comunitat museística internacional

El Museu Arqueològic Municipal de Burriana (Mambu) se suma un any més al Dia Internacional dels Museus, 18 de maig, organitzat pel Consell Internacional de Museus, ICOM, del qual el museu és soci institucional.

Jesús Albiol, regidor de Cultura, ha manifestat que “fruit de la gran labor que realitza l’Arqueòleg Municipal i tot el seu equip tècnic, Burriana podrà gaudir d’un museu totalment renovat, que presentarà una nova museografia, així com un nou discurs museològic, centrat en el corrent dels museus didàctics. L’espai museístic ha sigut dissenyat entorn a les necessitats educatives, comptant amb diversos recursos didàctics i audiovisuals. L’objectiu principal de la regidoria de Cultura és posar el museu al servici de l’educació, tant escolar com del públic adult.”

“Museus per a l’educació i la investigació” és la temàtica d’enguany, proposta des del ICOM, amb l’objectiu de subratllar la importància dels museus com a institucions educatives dinàmiques que fomenten l’aprenentatge, el descobriment i la comprensió cultural.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment únic per a la comunitat museística internacional, en la qual milers de museus planifiquen esdeveniments i activitats creatives diverses per a posar en valor estes institucions, mostrar el seu compromís amb el públic i fer visible el paper dels museus com a institucions al servici i desenvolupament de la societat.

Des del MAMBU s’han planejat unes jornades de portes obertes, que es realitzaran el divendres 17 i el dissabte 18 de maig, amb entrada lliure i gratuïta en qualsevol moment dins de l’horari d’obertura. Els visitants podran recórrer lliurement les instal·lacions del museu, situades en l’ex-Convent de la Mercè de Burriana. El recorregut se centrarà en el laboratori de conservació i restauració, on els visitants podran conéixer de primera mà el treball de recerca i restauració de mà de les nostres professionals, tant en la conservació i restauració, com en l’arqueologia o museologia.

D’altra banda, serà possible visitar part de la nova exposició del MAMBU acompanyats del personal del museu, que actualment es troba finalitzant el procés de reforma.

Horaris:

Divendres 17 de 9:00h. a 14:00h., i de 17:00h. a 19:00h.

Dissabte 18 de 9:00h. a 14:00h.

Noticias Relacionadas

Peñíscola presenta su oferta turística en Zaragoza este fin de semana

El turista procedente de la capital aragonesa supone para...

Las playas y calas de Oropesa del Mar

Kilómetros de playas y calas para que saborear el...

Vinaròs participa en el salón turístico Aratur

Turisme Vinaròs se ha trasladado este fin de semana...