Almassora projecta un mirador al riu Millars

Compartir

El procés d’obertura compta amb un pressupost de 149.525,11 euros i s’inicia en la pista de ciclisme

L’Ajuntament d’Almassora escometrà en els pròxims dies un nou projecte per a obrir el nucli urbà al riu Millars. Així, l’objectiu és dur a terme treballs de restauració i valorització d’aquest entorn per a acostar-lo encara més si cap a la localitat. Aquest procés d’obertura s’inicia en la pista de ciclisme, ja que és un punt en el qual conflueixen directament el centre urbà amb el riu i la senda verda.

El termini perquè les empreses presenten ofertes ja ha conclòs i ara serà la mesa de contractació l’encarregada d’adjudicar aquesta actuació, que compta amb finançament europeu, en concret, amb fons del programa Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (Edusi).

Així, el contracte s’adjudicarà atenent dos criteris. D’una banda, la millora oferta econòmica pesarà un 80%. El pressupost base de licitació és de 149.525,11 euros. Per un altre, figura la reducció del temps d’execució amb un 20% a causa de la necessitat de justificació de les obres en termini, per estar subjectes al programa Edusi.

El projecte preveu adequar tota la massa de vegetació de la zona, que fa de barrera, i col·locar un clos, integrat a nivell visual amb l’entorn, que permetrà disposar d’una mena de mirador al riu, pero no elevat.

El regidor de Fons Europeus, José Claramonte, ha ressaltat la importància d’aquesta actuació que busca fer valdre aquest paisatge tan propi d’Almassora i que s’espera que siga el primer pas de noves actuacions encaminades en aquesta mateixa direcció. “El Millars és un dels nostres senyals d’identitat, forma part del nostre paisatge, per tant, volem acostar-lo encara més si cap als almassorins”, ha indicat.

Noticias Relacionadas