El Consorci dela Desembocadura del Millars millora la senyalització i el mobiliari dels voltants dels riu

Compartir

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana invertirà 8.591 euros per millorar el mobiliari i la senyalització en diferents àrees que envolten el riu. Aquesta mesura s’ha pres després d’un informe emés pel Servei de Vigilància sobre el mal estat dels elements dins de l’àmbit protegit pel Consorci.

Així doncs, es subscriurà un contracte de manteniment i reparació «fonamental per donar solució a la problemàtica del deteriorament que no sols ve donada per les inclemències meteorològiques, el desgast per l’ús o el pas del temps, sinó que malauradament en molts casos es deu a l’incivisme», ha explicat el president del Consorci Riu Millars, José Benlloch.

Al respecte, Benlloch ha qualificat de «vergonyós» el fet que «hui dia encara hi haja persones que no respecten el paisatge i el mobiliari, unes actituds que suposen una despesa important i que sobretot danyen la imatge i l’estat d’un entorn amb tant de valor ambiental». El president ha avançat que fins i tot s’estudiarà reforçar la vigilància per evitar el vandalisme.

A més, ha reconegut que «sabem que alguns d’aquests desperfectes porten ja algun temps, però ho hem intentat tramitar amb la major celeritat possible, tenint en compte que hem tingut unes eleccions locals, amb canvis en els ajuntaments i les institucions que conformen el consorci, i per tant ha sigut necessari constituir de nou els òrgans de govern». Per una banda, la inversió escomesa permetrà donar un millor servei turístic al visitant amb senyals nous que clarifiquen les direccions dels espais del riu Millars. Per un altre costat, també augmentarà la seguretat amb la reposició de mobiliari més estable i sense danys.

Noticias Relacionadas