Almassora celebra el tradicional Pregó que anuncia l’inici dels actes de Setmana Santa

Compartir

Almassora s’endinsa de ple en la religiositat, recolliment i solemnitat de la seua Setmana Santa, declarada festa d’interés turístic provincial per la seua simbologia. Esta vesprada, a les 20.00 hores, tindrà lloc el tradicional Pregó a l’església parroquial de la Nativitat de La nostra Senyora, que donarà principi a una àmplia programació litúrgica que prosseguirà este mateix dissabte, 16 de març, a les 20.00 hores, amb la celebració del 25 aniversari de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist que recrea l’associació juvenil Lluïsos.

El pregoner d’enguany és el rector de la Nativitat de La nostra Senyora, Juan Ángel Tapiador, amb motiu del 25é aniversari de la seua ordenació sacerdotal. Tapiador ha animat als almassorins a viure la Setmana Santa com una “trobada gojosa i personal que ens condueix a enamorar-nos més i més d’aquell que ens va donar la vida”.

L’alcaldessa d’Almassora, Maria Tormo, ha agraït la labor que realitzen la Junta Central de Setmana Santa, així com els integrants de les diferents confraries i germanors. “Ens endinsem en els dies grans de la nostra fe i, m’agradaria fer valdre el treball i esforç amb què preparen tots els actes que es duran a terme en el nostre municipi”, ha indicat Tormo.

“Almassora ofereix amb la seua Setmana Santa una celebració única, singular, especial i emotiva, on es funde la història d’un passat i el vincle present de la millor demostració de passió i alegria, donant-se cabuda tots els quins des de la millor voluntat, més experiència i bon fer vulguen aportar per a fer més gran la nostra Setmana Santa com una de les tradicions més arrelades als carrers del nostre municipi”, ha remarcat l’alcaldessa, qui ha animat a tots els veïns i visitants a endinsar-se en la Setmana Santa almassorina, a conéixer-la i participar en ella per a continuar engrandint-la.

Agenda de Setmana Santa

En el calendari litúrgic destaca la coneguda processó a l’inrevés el Divendres de Dolors; el Diumenge de Rams amb la missa i la benedicció de les palmes; el Dimecres Sant hi haurà missa i processó de Viacrucis i el Dijous Sant arribarà amb la celebració de l’eucaristia i lavatori dels peus, i la Rompida de l’Hora de la mà de Tambors de Passió. El Divendres Sant es viurà la celebració de la passió i mort del Senyor i l’adoració de la creu, amb la posterior vigília pasqual del Dissabte Sant. El Diumenge de Pasqua arribarà la resurrecció del Senyor amb la processó de la Trobada.

Enguany el recorregut de les processons s’altera per les obres de la tercera fase de conversió en zona de vianants de la Vila, que afecten el carrer Sant Vicent.

Noticias Relacionadas