Vila-real proposa humor, música, teatre i tradicions en la nova programació de la Tardor Cultural

Compartir

El cicle Humorada, amb les obres ‘La fallera calavera’ i ‘Chungo’, el concert de Pep Gimeno el Botifarra o el musical de Nino Bravo ‘Camino sin parar’ es completen amb les activitats de Tots Sants, Santa Cecília o Nadal

La Regidoria de Cultura i Tradicions de l’Ajuntamnet de Vila-real proposa una tardor cultural protagonitzada per l’humor, la música i el teatre, que se sumaran a les celebracions tradicionals de la recta final d’any com els actes amb motiu de la celebració de Tots Sants, la festivitat de Santa Cecília, la commemoració del Dia Internacional de Francesc Tàrrega o la programació de Nadal. La regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás, ha subratllat algunes de les propostes de la Tardor Cultural, com el cicle Humorada, amb les obres ‘La fallera calavera’ i ‘Chungo’, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner; el musical en homenatge a Nino Bravo ‘Camino sin parar’, o el concert de Pep Gimeno el Botifarra.

La Tardor Cultural pretén acostar al públic una programació variada, en la qual tenen també un gran protagonisme les activitats de les associacions i entitats de la nostra ciutat amb les quals l’Ajuntament col·labora i que ens permeten dissenyar una oferta cultural molt interessant per a la nostra ciutat”, remarca Samblás, qui, així mateix, agraeix l’esforç dels departaments de Cultura i Tradicions per a poder tancar les activitats de la Tardor Cultural malgrat totes les dificultats econòmiques i de personal que té el consistori.

La programació, que ha arrancat ja este mes d’octubre, tindrà en els mesos de novembre i desembre el gruix d’activitats. Així, este pròxim cap de setmana arrancarà el cicle Humorada, amb l’obra ‘La fallera calavera’ a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, que també acollirà la representació de ‘Camino sin parar. El musical de Nino Bravo‘. A més, la Unió Musical La Lira celebrarà el pregó de Santa Cecilia, que es commemorarà els dies 17, 18 i 19 de novembre amb els concerts de La Lira, El Trull i els actes religiosos amb motiu d’esta festivitat.

El 24 de novembre arribarà el torn del concert de Pep Gimeno ‘el Botifarra’, que presentarà el seu espectacle ‘Ja ve l’aire’, a l’Auditori Municipal. Després de la celebració de la fira de Santa Catalina, declarada d’interés turístic autonòmic, el mes de desembre començarà amb l’obra ‘El gran teato del mundo’, organitzada per Mans Unides amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Tradicions i continuarà amb actes com la Revista Camino de la Congregació de Lluïsos, les festes de la Puríssima, la Setmana Tàrrega i els concerts de Nadal, entre els quals no faltarà la cantata ‘El Naixement’, la Trobada de Nadales de la Coral Sant Jaume, el Cicle de Música Clàssica o el concert del Cor Ciutat de Vila-real entre moltes altres activitats.

Nit d’Halloween i Tots Sants

Amb motiu la nit d’Halloween i la festivitat de Tots Sants, l’Ajuntament de Vila-real també ha dissenyat una programació especial. Així, fins a l’1 de novembre a la Casa del Oli es pot visitar l’exposició d’un altar tradicional de la festa mexicana del Dia de Morts, una iniciativa de l’Associació Cultural Mexicana de Vila-real. A més, el Servei Municipal de Biblioteques proposa la campanya ‘Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians’, amb contacontes en la BUC i l’agència de lectura del Pilar (dimarts 31 d’octubre i dijous 2 de novembre), així com la presentació del llibre ‘Aitana Torrent, caçadora d’espantacriatures’, obra d’Alfons Pérez Daràs ‘Malparlat’, que tindrà lloc este dilluns 30 d’octubre a la biblioteca infantil de la BUC.

Per part seua, l’Espai Jove acollirà el scape room ‘La clau dels ombres’, el dimarts 31 d’octubre i el dimecres 1 de novembre, i la Regidoria de Joventut també ha programat tallers i manualitats per als més xicotets en la plaça Major la vesprada del 31 d’octubre.

L’1 de novembre, la ciutat celebrarà la festa de Tots Sants amb el rosari, la missa i l’oració i ofrena en la tomba dels caiguts en conteses i en l’incendi del cine La Luz, en el Cementeri Municipal. Els actes començaran a les 10.30 hores.

Noticias Relacionadas