Arriba a Vila-real la mostra ‘Escriptors valencians de l’exili’

Compartir

L’exposició, organitzada per l’AVL, es podrà visitar a la Casa dels Mundina des del 19 al 26 de gener

La Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real us convida a visitar l’exposició itinerant de l’AVL «Escriptors valencians de l’exili» del 19 al 26 de gener de 2024 a la Casa dels Mundina.

Amb motiu de la celebració de l’Any dels Escriptors Valencians de l’Exili, durant el 2023 l’AVL promou l’aparició de diverses publicacions i la celebració d’activitats dirigides a difondre el paper destacat dels artistes i intel•lectuals valencians que hagueren d’emprendre el camí de l’exili durant la llarga dictadura de Franco.

L’exposició itinerant «Escriptors valencians de l’exili», coordinada per Josep Palomero i dissenyada per l’estudi Espirelius, està formada per dotze panells que expliquen la tragèdia que va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar el país en busca d’asil per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939. Instal•lats en diferents països d’acollida, molts dels valencians exiliats van poder participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantenir vius els lligams emotius i culturals que els unien a la seua pàtria enyorada.

Destinada principalment a l’alumnat de l’etapa educativa de batxillerat, la guia didàctica Escriptors valencians exiliats de 1939. L’últim exili valencià, preparada pel professor i escriptor almassorí Pasqual Mas i Usó, planteja activitats tant de caràcter lingüístic i literari com històric i social per a donar a conéixer alguns dels autors valencians exiliats durant el franquisme: Angelí Castanyer, Josep Castanyer, Carles Esplà, Emili Gómez Nadal, Gaetà Huguet, Juli Just, Artur Perucho, Francesc Puig Espert, Serafí Salort i Max Aub.

Noticias Relacionadas

Bona Vida, el templo del almuerzo en Magdalena

En Magdalena ¡mone a esmorzar!. Es es sin duda...

Nuevas confirmaciones para el FIB 2024

El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) anuncia una nueva...

Segorbe asistió a la feria Navartur de Pamplona

El pasado fin de semana, Segorbe expuso sus atractivos...