Vila-real celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre la Festa del Llibre

Compartir

La plaça Major de Vila-real es convertirà este cap de setmana en una gran Festa del Llibre en la qual les llibreries i autors de la ciutat, a més d’editorials vinculades al municipi, seran els grans protagonistes. La regidora de Comerç, Ana Torres, i la presidenta de l’associació Tirant lo Groc, Estela Ferrero, han presentat una edició de la Festa del Llibre, un esdeveniment impulsat per esta entitat literària, en col•laboració amb l’Ajuntament. La Festa del Llibre tindrà lloc els dies 21 i 22 d’octubre en la plaça Major i comptarà amb estands de llibreries, editorials, còmics, vinils, autors, a més d’actuacions infantils i musicals perquè els assistents “puguen viure l’experiència de la literatura i la cultura en persona, com una cosa única en un món en el qual el digital acapara moltes vegades tota l’atenció”, ha explicat Ana Torres. L’edil ha incidit en què la Festa del Llibre pretén sobretot “mostrar el suport a les llibreries, editorials i autors de Vila-real i fomentar la compra de proximitat, que genera economia a la nostra ciutat i que contribueix a mantindre viu el nostre comerç i també al nostre sector cultural”.

Per part seua, Estela Ferrero ha detallat que en la Festa del Llibre també es premiarà a dos autors amb el premi Vila-real 2023 a l’excel•lència literària. Esta edició els guardonats seran Manel Pitarch Font i José Luis Muñoz. La programació de la Festa del Llibre inclou, a més de col•loquis d’autors, activitats infantils com a contacontes o teatre, així com actuacions musicals amb els quals es pretén “atraure a diferent públic perquè gaudisca dels actes i que conega l’oferta literària que tenim a Vila-real”.

Alguns dels autors que participaran en la Festa del Llibre seran Roberto Monzó, Lluïsa Lladó, Eloy Sánchez Guallart, Val Marchante, Ana Curra, Sara Morales, María Victoria Peset, Mónica Mira, DoryLansonera, Jéssica Centelles, Luis Aleixandre, José Luis Muñoz i Mari Carmen Sinti.

La regidora Ana Torres ha subratllat que en la fira participaran cinc llibreries de la ciutat (Carmen, Llig, Toyoshop, Ima i Alfil) i un total d’11 editorials que “encara que no són totes de Vila-real si que tenen totes algun tipus de vinculació amb el nostre municipi, perquè estan editant a autors locals”. Les editorials participants seran: Batidora Ediciones, Indie, Con M de Mujer, Sargantana, Loisele, Unaria, Hades, Poble, Stella Gemella, Edisi i País de Mar. També seran presents les associacions Gats de barri, EDC Natura-Fundació Omacha, Tirant lo Groc i Grup Guix. El sector dels còmics també serà present amb Unrated i Cómics de colección, i també es podran adquirir vinils en l’estand de José Mercadillo.

Noticias Relacionadas