Turisme premia la innovació en les oficines de la Xarxa Tourist Info

Compartir

La convocatòria del Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info 2024 està oberta fins al pròxim 15 d’octubre

Turisme Comunitat Valenciana ha convocat l’edició VIII del Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info a fi de promocionar la creativitat i innovació constant en l’atenció al turista que arriba a la Comunitat Valenciana.

Este reconeixement s’atorgarà a l’oficina turística que incorpore una innovació destacable en els seus servicis, els productes que oferix, els procediments, les instal·lacions, o que afavorisca el desenvolupament local d’activitats turístiques empresarials. L’objectiu és millorar l’atenció prestada per l’Oficina Tourist Info i la qualitat percebuda pels turistes en relació amb la destinació turística.

Els criteris de valoració objectius dels projectes que es presenten s’estructuren en cinc grans apartats. En el primer s’avaluen els valors d’iniciativa, en què es valora l’hospitalitat, la creativitat, l’accessibilitat, la sostenibilitat i l’excel·lència.

El segon gran apartat de valoració es referix a la creació de noves ferramentes o canals d’atenció al turista a través de suports tecnològics i altres mitjans adaptats a la informació turística en destinació, i el seu ús en l’oficina Tourist Info.

També es valora la generació de nous servicis o productes a prestar en l’oficina Tourist Info. Un altre dels criteris és el suport al desenvolupament de noves activitats turístiques empresarials, en línia amb les estratègies de la Comunitat Valenciana en eixa matèria, i, finalment, es valora el grau d’adaptabilitat al conjunt d’oficines de la Xarxa Tourist Info.

El premi consistix en diploma i placa per a l’oficina Tourist Info el projecte d’innovació de la qual obtinga la millor valoració pel jurat, que s’entregarà en el transcurs de les XXIII Jornades de la Xarxa Tourist Info que tindran lloc el novembre d’enguany a la província d’Alacant. El jurat podrà, a més, atorgar un accèssit en atenció a la qualitat dels projectes presentats.

Cal destacar que en 2023 l’oficina guardonada va ser Tourist Info Montanejos amb el projecte ‘Gestió intel·ligent d’afluències i transaccions digitals en la Fira del Formatge Artesà de Montanejos’.

La Xarxa Tourist Info

La Xarxa Tourist Info de Turisme Comunitat Valenciana té en l’actualitat prop de 240 oficines d’informació turística i acolliment al client i més de 20 punts d’informació turística, que, davall una mateixa imatge i criteris de qualitat homogenis, presten servici d’atenció i acolliment al turista al llarg de tot el territori autonòmic.

Els informadors turístics de la Xarxa reben els visitants assessorant-los i informant-los sobre l’àmplia oferta cultural, esportiva, natural, d’oci i d’activitats turístiques en general que oferixen les nostres destinacions. La qualitat del servici, la calidesa de l’atenció i la innovació resulten decisives en els processos de fidelització dels nostres clients, per al gaudi de les seues estades i l’augment dels seus nivells de satisfacció.

Així mateix, la Xarxa s’ha convertit en una ferramenta fonamental per a la complementarietat de l’oferta turística entre les diverses destinacions, ja que totes les oficines informen del conjunt dels atractius turístics de la Comunitat Valenciana, i per a la promoció turística en destinació, oferint al sector les seues instal·lacions com a plataforma de difusió de la seua oferta.

Noticias Relacionadas

Sant Mateu vive este fin de semana el IX Mercado Medieval

Un mercado donde se pueden encontrar paradas de productos...

La playa de La Llosa

Acabamos el repaso de las playas de los municipios...