Reclam arranca aquest cap de setmana amb 9 propostes a tota la província

Compartir

La inauguració oficial tindrà lloc en el Paranimf de l’UJI (divendres 3; 19.30) amb l’obra de dansa contemporània ‘Archipiélago de los desastres’, d’Isabel Vázquez

La XXXI Mostra de Teatre Reclam arranca amb el primer cap de setmana de novembre d’aquest 2023. Nou propostes programades entre el divendres 3 i el diumenge 5 que serveixen com a mostra del contingut global d’aquest repertori d’arts escèniques estès per diverses comarques de la província de Castelló. Dansa, teatre, circ, així com una instal·lació sensorial a l’abast de qui desitge gaudir de les arts escèniques. Com és tradició, la inauguració oficial tindrà lloc en el Paranimf de l’UJI (divendres 3; 19.30) amb l’obra de dansa contemporània ‘Archipiélago de los desastres’, d’Isabel Vázquez, finalista en dues categories dels Premis Max 2023. Al mateix temps, en l’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real, es podrà contemplar la divertida ‘La Fallera Calavera’.

‘Espai Cultural Obert-ECO Les Aules de la Diputació, el Teatre del Raval i el Teatre Principal (Castelló), Mucbe (Benicarló), la plaça Pere Cornell (Almassora), el Teatre Municipal Francesc Tàrrega (Benicàssim) i l’Auditori Municipal (Vinaròs) es reparteixen la resta de produccions d’aquest primer de setmana del certamen organitzat per la Universitat Jaume I. Col·laboren els ajuntaments d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs, juntament amb la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Castelló i de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).


Dansa i humor per a la jornada inaugural (3 de novembre)

‘Archipiélago de los desastres’ ha aconseguit diversos Premis Escenaris, com el de Millor Coreografia, per a Isabel Vázquez; Millor Ballarina, Lucía Bocanegra; Millor Ballarí, Deivid Barrera; i Millor Actor, Javier Centeno. A més de ser finalista en els Premis de la Dansa d’Andalusia i els Premis Lorca. Una producció inclosa en Danza a Escena, de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitoss i Festivales de Titularidad Pública que es podrà contemplar en el Paranimf de l’UJI (19.30).

La seua proposta parteix de la base de perdre la por de fracassar. Proposa un lloc en el qual fracassar resultara un èxit i la vulnerabilitat un superpoder. Fracassar amb cap, tranquil·lament, fins a convertir-ho en una obra d’art, sense haver d’amagar la naturalesa fràgil dels éssers humans.

En la mateixa franja horària, la diversió s’instal·larà en l’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real. Serà amb motiu de la posada en escena de ‘La Fallera Calavera’, producció de la companyia valenciana Floc Teatre a partir del popular joc de cartes. En la Nit de Tots els Sants torna a la vida per a reclamar venjança.

Potent cap de setmana a Castelló de la Plana

El dissabte al migdia (12.00), l’Espai Cultural Obert Les Aules, de la Diputació de Castelló, rebrà a La Bleda, amb ‘Les vacances de Madame Roulotte’, un espectacle de clown familiar que mostra a una dona en la seua arribada al lloc que ha triat per a les seues anhelades relaxades vacances. Però no seran tan calmades com preveia.

A la vesprada d’aquest dissabte (19.00), el Teatre del Raval acollirà l’espectacle d’humor absurd, i alhora poètic, de ‘Espejismos (El lado épico)’, del Kolectivo Monstrenco. Textos per a caminar per casa, encara que plens d’enginy, per a desentreñar les faules humanes mentre sona la música en directe.

El Teatre Principal programa per al diumenge 6 (19.00), ‘El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc’, una producció de Teatre Romea protagonitzada a set veus per un únic actor, Pere Arquillué, Una trama situada en un poble en el qual aparentment mai passa res que arranca amb l’aparició d’un jove amb un vestit de bany enmig d’un camp de farratge. A partir d’aquest luctuós fet començaran a descobrir-se secrets i, sobretot, la figura del pare del mort. El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc va rebre en 2020 el XLV Premi Born a la millor autoria, a càrrec de Josep Maria Miró.

Benicarló: instal·lació sensorial

El Mucbe de Benicarló permetrà el dissabte (17.00, 18.00 i 19.00), submergir-se en la instal·lació poètica i sensorial ‘Sóc natura’, preparada per la companyia L’Autèntica. A causa de les especials dimensions de l’espai, es programen tres funcions, amb aforament reduït. Llums, sons, olors, ombres i altres elements esperen als sentits del públic.

Almassora: la clown La Bleda

Segona aparició en aquest cap de setmana de la clown La Bleda. Ocorrerà el diumenge 5 en la plaça Pere Cornell d’Almassora (12.00). Diversió per a totes les edats a càrrec d’una dona que tan sols vol gaudir amb relax de ‘Els vacances de Madame Roulotte’.

Benicàssim: ‘Nevenka’, un cas real que va obrir senda

El Teatre Municipal Francesc Tàrrega de Benicàssim tanca la setmana, diumenge 5 (19.00), amb ‘Nevenka’, una producció d’Histrión Teatro basada en la història real de Nevenka Fernández, qui per primera vegada va asseure en la banqueta d’acusats . Va ser el primer cas de #MeToo en un país que li va donar la raó en els tribunals però que la va estigmatitzar públicament. Premi especial del jurat en la Fira de Teatre del Sud.

Vinaròs: comèdia amb ‘La corporació’

La comèdia ‘La corporació’, a càrrec de la companyia valenciana Crit, permetrà veure en l’Auditori de Vinaròs el diumenge 5 (19.00) a tres polítics de fictícies localitats veïnes i signes polítics diferents units per una mateixa problemàtica que defensar davant la Comissió Europea a Brussel·les. Una manera en to de comèdia de veure als nostres representants en les institucions. En l’elenc, l’actor castellonenc Panchi Vivó.

Programa de la primera setmana de la mostra

Divendres 3. Paranimf de l’UJI (Castelló). Archipiélago de los desastres, por Isabel Vázquez. Danza a Escena. 19:30. 8/10 euros.

Divendres 3. Auditori Músic Rafael Beltrán Moner (Vila-real). La Fallera Calavera, per Floc Teatre. 19:30.

Dissabte 4. Espai Cultural Obert Les Aules (Castelló). Les vacances de Madame Roulotte, per cia La Bleda. 12:00.

Dissabte 4. Mucbe (Benicarló). Sóc natura, per cia L’Autèntica. 17:00, 18:00 i 19:00.

Dissabte 4. Teatre del Raval (Castelló): Espejismos (El lado épico), per Kolectivo Monstrenco. 19:00.

Diumenge 5. Plaça Pere Cornell (Almassora). Les vacances de Madame Roulotte, per cia La Bleda. 12:00.

Diumenge 5. Teatre Principal (Castelló): El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, per Teatre Romea. 19:00.

Diumenge 5. Teatre Municipal Francesc Tàrrega (Benicàssim). Nevenka, per Histrión Teatro. 19:00.

Diumenge 5. Auditori Municipal (Vinaròs). La Corporació, per CRIT. 19:30.

Noticias Relacionadas