La programació cultural de Burriana d’abril a juny reuneix 20 propostes

Compartir

Diferents disciplines artístiques conformen l’oferta local

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Burriana ha presentat la nova programació per als mesos d’abril, maig i juny. Un total de vint activitats de teatre, dansa, música, folklore, exposicions i conferències componen la proposta de Cultura, que engloba actes per a tots els públics.

La música tindrà una important rellevància en els pròxims mesos en la regidoria de Cultura amb sis concerts que abastaran diversos estils i modalitats musicals. El diumenge 14 d’abril a les 19 en el Teatre Payá l’espectacle Abba The New Experience recrearà en forma de banda tribute els èxits del mític grup suec. També en el Teatre Payá tindrà lloc el concert de l’orquestra de cambra Camerata Nordica, dins del Castelló Music Festival, el dissabte 20 d’abril a les 19 h.

Així mateix, el guitarrista Héctor Delgado presentarà en concert el seu primer disc ‘El balansí’ el divendres 10 de maig a les 20.30 en el Teatre Payá. El dia 18 de maig també en el teatre serà el torn del Cor Carnevale, que celebrarà un concert d’intercanvi amb una altra formació coral, a les 19 hores. La Big Band del Centre Municipal de les Arts actuarà el divendres 24 de maig a les 19 hores. El cicle de concerts acabarà amb el concert dels socis de la AFB el diumenge 26 de maig a les 19 hores en el Teatre Payá.

En aquesta programació també hi haurà espai per a les exposicions i conferències. El dijous 11 d’abril a les 19 hores a l’Auditori Juan Varea, la Federació Taurina de Burriana presenta la tertúlia ‘Borriana parla de bous’. I en línia amb l’aposta cultural per la tauromàquia del regidor de Cultura, el divendres 12 d’abril a les 19 hores en el Centre Municipal de Cultura tindrà lloc el lliurament de premis i inauguració de l’exposició del I Certamen de Fotografia Taurina. L’exposició romandrà oberta fins al 28 d’abril.

El dijous 18 d’abril a les 19 hores a l’Auditori Juan Varea tindrà lloc una nova conferència de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, que en aquest cas serà a càrrec de Leopoldo Peñarroja Torrejón, expert en toponímia i Acadèmic de la RACV, que porta per títol ‘Borriana o Burriana. Reflexions sobre la toponímia castellonenca’. Quant a arts plàstiques, el pintor burrianenc Vicente Traver Calzada inaugurarà la seua exposició ‘Pintura’ el divendres 3 de maig a les 19 h a la sala d’exposicions del CMC.

En aquesta nova programació també pertocarà per a una projecció cinematogràfica el diumenge 5 de maig a les 19 hores en el Teatre Payá, en el context del 25 aniversari de la Coronació de la Verge de la Misericòrdia. ‘El cel no pot esperar’, dirigida per José María Zabala, és un documental sobre la vida del beat Carlo Acutis. Va ser un estudiant italià i un aficionat programador d’informàtica, conegut per documentar miracles eucarístics i aparicions marianes aprovades a tot el món i catalogar tota eixa informació en un lloc web que va crear abans de la seua mort per leucèmia als 15 anys.

En l’apartat teatral, el grup de teatre de l’IES Llombai presentarà en el Teatre Payá el musical Grease de divendres 26 a diumenge 28. El diumenge 12 de maig a les 19 hores, el teatre infantil tornarà al Teatre Payá amb l’obra ‘El somni de Jules Verne’, de la companyia valenciana Màgic 6. El dissabte 25 de maig a les 19 hores el Grup de Teatre Solera 10 realitzarà una funció a benefici de l’ONG Amor en acció pel món de l’obra ‘La vídua és somni’. Per al dia 1 i 2 de juny Amb fi teatre presentrá en el Teatre Payà el musical ‘El Gran Xou’.

La dansa tindrà un especial protagonisme en la nova programació cultural. El dia 2 de maig a les 20 hores tindrà lloc una gala de dansa en el Teatre Payá. El dia 3 de maig també en el teatre a la mateixa hora tindrà lloc l’actuació de Rajatabla Dansa amb el seu espectacle ‘Dansa esporàdica’. El folklore tradicional també tindrà un espai en la programació. El diumenge 21 d’abril a les 19 hores en el Teatre Payá el Centre Aragonés de Burriana celebrarà el seu tradicional Festival de Sant Jordi i el dissabte 4 de maig en el Centre Municipal de Cultura tindrà lloc la setena edició del Festival de balls tradicionals Brriana en Dansa, organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l’Arena, en el qual participaran diverses agrupacions de balls tradicionals.

La venda d’entrades per als espectacles que així ho requerisquen es troba ja disponible en www.entradadirecta.com i en Buraudio (Escorredor, 58) els dimarts de 10 a 13 hores i els dimecres i dijous de 17 a 19 hores. En les taquilles del Teatre Payá les entrades es podran adquirir una hora abans de cada espectacle.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, anima a la ciutadania a participar de les activitats programades durant tot el trimestre, les quals conformen una programació variada i amb actes perquè tots els públics puguen gaudir de la cultura que es realitza per a la ciutat.

Noticias Relacionadas