Nules escalfa motors per a la celebració de Sant Vicent el proper dilluns

Compartir

Nules comença aquesta setmana els actes previs a la festivitat en honor a Sant Vicent que tindrà lloc el proper dilluns.

En aquest sentit, dijous s’ha previst a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó la presentació de les guarnicions i vestimenta dels cavalls dels clavaris de Sant Vicent i del conte “Visca Sant Vicent” de l’autora Laura Pantaleón que compta també amb la col·laboració del Cronista Oficial de la Vila de Nules, Joan Gavara.

De manera que, la població de Nules celebrarà dilluns la festivitat de Sant Vicent amb un dels actes més destacats d’aquesta localitat que cada any compta amb la participació de milers de persones del municipi i de poblacions del voltant. De fet, la festivitat de Sant Vicent destaca a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració del tradicional cercavila de Sant Vicent que està protagonitzat per les quintes.

Així doncs, aquest cercavila comptarà, com cada any, amb la participació de les diferents quintes que, com és costum, eixiran de la Plaça Major a les 9 del matí. De fet, de l’organització d’aquesta festa s’encarrega enguany la Quinta de l’any 1997.

Amb tot, des de la regidoria de Tradicions de l’Ajuntament de Nules s’està col·laborant amb els organitzadors d’aquesta festa, i com a millora es van a instal·lar quatre punts amb banys públics, també hi haurà servei d’ambulància i el pàrquing subterrani estarà obert per a l’aparcament gratuït des de divendres, 5 d’abril, per la vesprada fins a dilluns, 8 d’abril, també per la vesprada.

El regidor, Ramón Martínez, comenta al respecte que “es tracta d’una de les festes més multitudinàries que se celebren a Nules i que compta amb molta tradició amb el cercavila, i també amb els actes religiosos que formen part de la programació, i d’altres com el dosser que s’instal·la als baixos de l’ajuntament i on es lliura el guió a la quinta que organitzarà la festa l’any vinent”.

Cal assenyalar que, va ser la Quinta de l’any 1961 la que en el seu dia va instaurar aquesta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre el veïnat de Nules.

Noticias Relacionadas