El Mucbe de Benicarló tanca l’any 2023 amb 41.000 visites

Compartir

El Mucbe ha tancat l’any 2023 amb un total de 41.699 visitants, la millor dada dels últims 5 anys i una xifra que s’apropa a les dels anys 2018 i 2019, que també superaven els 40.000 usuaris.

Aquesta xifra de visitants ha estat possible gràcies a exposicions de primer nivell, com han pogut ser la de ‘Paco Roca: Regreso al Edén‘ o la de ‘Quino, Mafalda y mucho más‘ que s’han anat combinant amb d’altres d’abast més local, com la del ‘Ninot Indultat de les Falles 2023‘, l’Exposició d’Art Infantil o l’Exposició de Modelisme Naval.  

En relació al conjunt de visitants, la majoria de visites (52,2%) són individuals, seguides pels visitants assistents a les diverses activitats organitzades (19,2%), els assistents als tallers didàctics (12,4%), els grups organitzats (9,9%) i les visites guiades concertades (6,3%).

La regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, ha qualificat d’«excel·lents» les xifres de visitants i ha remarcat que «aquestes dades no són només un número, sinó que són la millor prova de la importància que donem des de Benicarló a la preservació i promoció de la nostra rica herència cultural».

María Teresa Pellicer ha posat en valor tot el treball que es fa des del Museu per apropar el centre a tot tipus de públics i ha recordat que «el museu és testimoni viu de la nostra identitat col·lectiva, un recordatori de la importància que té invertir en la cultura».

Visitants tot l’any

De les dades recollides d’aquests últims anys, s’observa que l’estacionalitat no afecta al Mucbe, és a dir, que l’afluència de visitants no depèn del turisme, sinó del tipus d’exposició i de les activitats que complementen la dinamització del museu.

Així i tot, sí que es pot apreciar que durant els mesos de gener i febrer (coincidint amb la Festa de la Carxofa) i a l’estiu predominen més visitants de fora de la comarca.

Noticias Relacionadas