L’Alt Maestrat també es terra de dolços

Compartir

L’extensa gamma de productes que es produeixen i s’ofereixen al territori Human Land també comprén dolços típics on la matèria prima és autòctona. La recol·lecció de fruits secs, com ametles i avellanes, permet elaborar dolços típics que donen la volta al món des de la mateixa terra de l’Alt Maestrat. Coques, pastissos o torrons són alguns exemples de postres i dolços que es poden consumir en una comarca on el dolç és una part fonamental de l’oferta gastronòmica.

Els torrons elaborats artesanalment, tal i com la tradició diu que s’ha de fer, encara es poden tastar a Catí. Un producte per excel·lència que cada hivern arriba a les cases de veïns i veïnes del territori Human Land, però també a les dels centenars de visitants que any rere any arriben a l’Alt Maestrat. Torró blanc, dur, de rovell torrat o de massapà; i de diferents sabors com xocolata, coco, taronja o anous. Una amplia varietat que es treballa des de l’artesania i el treball minuciós i detallat, per fabricar productes moderns que donen la volta a Espanya.

En aquest context és on l’agricultura i el conreu de les terres locals agafa més importància. L’ametlla és molt important per al torró. Tant com ho és l’avellana per fer dolços com mousse o bescuits, on es barreja amb la xocolata. Una de les característiques més cotitzades de l’avellana és la suau textura i el potent i dolç sabor que marca cada recepta on s’utilitza. També en rebosteria es pot fer ús d’aquesta fruita seca, en coques, pastissos i torrons ja típics.De la terra al plat. Però també pot haver-hi influència d’animals: les abelles. La dolçor de la mel és fonamental per a molts dolços de l’Alt Maestrat, principalment en els torrons. En tot cas, no hi ha dolçor sense xocolata. A Albocàsser, aquesta màxima es va convertir en realitat amb l’obertura de ‘Xocolates Artesans’, on pastissos i dolços es posen a la venda amb productes vinguts des de països d’Amèrica del Sud o Àfrica.

Noticias Relacionadas