La Mostra Reclam repassa la vida de Van Gogh a través de ‘Vincent’

Compartir

L’obra d’Ibáñez & Payà inaugura en el Teatre del Raval la quarta setmana de programació, que inclou una sessió escolar a Almassora

La XXXI Mostra Reclam ret homenatge a un dels genis de la història de l’art, Van Gogh, a través de l’obra ‘Vincent’, de la companyia Ibáñez & Payà. Es podrà veure el dilluns 20 de novembre en el Teatre del Raval de Castelló (19.30) i marcarà l’inici de la quarta setmana de programació d’aquesta mostra d’arts escèniques que es desenvolupa en diverses localitats de la província de Castelló fins al 3 de desembre. Una setmana que en la seua primera meitat també inclourà ‘La torre del silenci’, dins de la campanya escolar organitzada a Almassora i la invitació al ball de ‘We can dance’ en el Paranimf de l’UJI de Castelló.

‘Vincent’ mostra la passió, mort i resurrecció de Van Gogh, el mal anomenat ‘Crist de les mines de carbó’. Algú que somiava que pintava i llavors pintava somnis. I algú que ens va mostrar que allò que sembrem no sempre ho arrepleguem en vida. Una personalitat enfrontada als seus propis fantasmes i a un món que mai el va comprendre. Una obra dirigida per Joan Miguel Reig i Emili Chaqués, qui la coprotagonitza al costat de Claudi Ferrer.

La Casa de la Cultura d’Almassora albergarà en el matí del dimarts (11.00), una funció de ‘La torre del silenci’ de la dramaturga almassorina Sònia Alejo (La Medusa) i Paco Zarzoso, amb Pep Ricart i Àngel Fígols interpretant els papers de dos germans després de veintinc anys allunyats. Una sessió per a públic d’edat escolar.


El dimecres 22, la dansa tornarà al Paranimf de l’UJI (19.30) amb ‘We can dance’, d’Esther Rodríguez-Barbero, amb la col·laboració de la dj Laura Ramírez. Una celebració del ball entre un solo i una discoteca. Un recorregut entre el possible i el prohibit a través de lleis que regulen o prohibeixen l’acte de ballar en diferents llocs, qüestionant on estan els límits propis i aliens. Una peça sobre l’acte de ballar, que canvia constantment des que va començar a desenvolupar-la en 2016.

Serà el preàmbul a un altre cap de setmana intens de la Mostra Reclam, amb deu funcions entre el divendres 24 i el diumenge 27 de novembre.

La Mostra Reclam està organitzada per la Universitat Jaume I a través del Servei d’Activitats Socioculturals. Col·laboren els ajuntaments d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs, juntament amb la Diputació de Castelló, la Fundació Caixa Castelló i de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Noticias Relacionadas

Peñíscola presenta su oferta turística en Zaragoza este fin de semana

El turista procedente de la capital aragonesa supone para...

Las playas y calas de Oropesa del Mar

Kilómetros de playas y calas para que saborear el...

Vinaròs participa en el salón turístico Aratur

Turisme Vinaròs se ha trasladado este fin de semana...