El Patronat Provincial de Turisme reforça el seu suport als municipis turístics

Compartir

El Consell Plenari del Patronat de la institució provincial aprova la injecció econòmica als municipis que ostenten la declaració de turístic

El Patronat Provincial de Turisme reforça el seu suport als municipis turístics amb una inversió de 930.000 euros.

El Consell Plenari de la institució provincial celebrat este dimarts 28 de maig, ha aprovat la injecció econòmica als municipis que ostenten la declaració de turístic. “Estes ajudes reforcen l’aposta del Patronat per situar a la província de Castelló com a referent de turisme de qualitat i generació d’oportunitats per a dinamitzar tot el territori”, ha subratllat el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez.

El consell plenari ha aprovat la modificació de crèdit i els beneficiaris seran els municipis declarats turístics amb l’objectiu que puguen invertir-lo en els gastos addicionals que l’activitat turística suposa per als seus ajuntaments. “Invertir en els nostres municipis turístics és sinònim de desenvolupament, oportunitats i projecció, tres eixos transversals en el pla d’actuació del Patronat Provincial de Turisme”, ha afegit el vicepresident Andrés Martínez.

En l’actualitat, els municipis de la província de Castelló que ostenten la declaració de turístics són Peníscola, Benicàssim, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Burriana, Altura, Navajas, Sant Mateu, Onda, Cinctorres, Xilxes, Villahermosa del Río, Traiguera, Càlig, Benassal, Forcall, Culla, Ares del Maestrat i Sant Jordi.

El vicepresident responsable de l’àrea Turístic de la Diputació de Castelló ha incidit en què, a més d’esta línia d’ajudes destinada als municipis que ostenten la declaració de turístics, “des de la Diputació, a través del Patronat Provincial de Turisme també impulsem línies de subvencions per a tots aquells municipis que no compten amb la Declaració de Municipi Turístic facilitant així ajudes perquè tot el nostre territori continue creixent i sent cada vegada més competitiu”.

Les Festes d’Interés Turístic són un altre gran reclam per a visitar la província de Castelló i, per eixe motiu, la Diputació de Castelló destina subvencions a ajuntaments destinades a l’organització de festes de declarades d’interés turístics amb les quals es posa en valor i es projecten les tradicions festives de Castelló a nivell provincial, nacional i, fins i tot, internacional. Este import s’ha incrementat perquè els ajuntaments que compten amb la declaració de municipi turístic puguen també ser beneficiaris d’estes, ja que estaven exclosos en l’exercici anterior.

Decoració dels carrers de Morella en el Sexenni

El Sexenni de Morella s’emmarca dins de les Festes d’Interés Turístic. El Sexenni, juntament amb ñ’Anunci que se celebra l’any anterior, compta amb les declaracions de Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. I, a més de l’ajuda que puga percebre el consistori, el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat la creació d’una línia de subvenció en concurrència competitiva “dirigida a entitats sense ànim de lucre del municipi de Morella que participen en la decoració dels carrers amb motiu del 55 Sexenni de Morella”, ha afirmat el vicepresident Andrés Martínez. Esta ajuda econòmica estarà destinada a gastos corrents ocasionats per a la realització d’activitats per a la decoració dels carrers, amb un import de subvenció màxim de 1.500 euros, sent la quantia màxima de la convocatòria de 35.000 euros.

El Sexenni de Morella tindrà lloc entre el 17 i el 27 d’agost i durant 10 dies, el municipi s’engalanarà amb una decoració especial de paper de seda per on desfilaran les danses úniques i quadres bíblics característics d’esta festivitat.

Noticias Relacionadas

Sant Mateu vive este fin de semana el IX Mercado Medieval

Un mercado donde se pueden encontrar paradas de productos...

La playa de La Llosa

Acabamos el repaso de las playas de los municipios...