El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara va rebre 1.480 visitants al llarg de 2023

Compartir

Les rutes al Conjunt Memorial de Darrere del Castell tripliquen l’afluència de 2022

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha rebut 1.480 visitants al llarg de 2023, entre la gent que ha acudit al centre o ha realitzat les visites guiades al Conjunt Memorial de Darrere del Castell que oferix de manera periòdica. Esta dada suposa triplicar les visites de l’any 2022. De les visites destaquen les més de 500 realitzades per escolars, tant per l’alumnat d’instituts, com de centres de primària.

Des del Centre XYZ, Lara Cardona ha destacat l’auge de les visites, especialment al Conjunt Memorial de Darrere del Castell que a poc a poc continua rehabilitant-se per fases des de l’Ajuntament d’Almenara. També ha destacat “L’increment de les visites escolars, una de les línies que portem en el Centre XYZ i que volem potenciar amb la finalitat pedagògica en la qual tractem de mostrar el que va ser esta línia, com va ser la Guerra Civil, la societat de l’època i com no donar a conéixer l’anomenada Memòria Democràtica”.

Pel que respecta a les visites, a més dels veïns de la comarca i de València, ha destacat especialment l’afluència de visitants procedents de Madrid. A més, al maig es va produir l’emotiva visita d’un nombrós grup de familiars d’exiliats espanyols a França.

VISITES GUIADES EL 5, 20 I 21 DE GENER

Tant hui, com demà al matí, el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ estarà obert. El divendres 5 de gener es realitzarà una visita guiada especial al Conjunt Memorial de Darrere del Castell que arrancarà a les 10 del matí des del Centre XYZ situat al Carrer Mestre Tintoré d’Almenara. També hi haurà visites els dies 20 i 21 de gener.

La ruta tindrà una duració de tres hores, i com de costum es recomana roba i calçat còmode per a realitzar-la, així com també portar aigua per al trajecte. Les persones interessades en la realització de les visites podran inscriure’s de manera gratuïta en el correu centrexyzalmenara@gmail.com o en el telèfon 620 55 74 71.

Noticias Relacionadas