Qué prepara el Centre del Carme de València pel Dia Internacional dels Museus

Compartir

El Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), acull una vintena de propostes en la setmana del Dia Internacional dels Museus (DIM 2024) amb l’objectiu de proporcionar una oferta cultural variada i de qualitat per a tots els públics. Més de 50 artistes entre gestors públics i privats han participat de les propostes que duraran fins al diumenge 19 de maig.

El director artístic del CMCV, Vicente Samper, ha destacat que, per a esta setmana, “s’ha fet coincidir les apostes més decidides en el nostre Centre del Carme per a enguany, protagonitzades per Esther Ferrer i Luis Camnitzer, absoluts protagonistes en les seues diferents disciplines i referents a escala internacional. Amb més motiu que mai, porten el DIM 2024 com a lema ‘Museus per l’educació i la investigació’”.

En este sentit, Samper ha destacat “el paper fonamental de les institucions culturals en el context educatiu, des dels nostres departaments de mediació i programes públics, activem totes les nostres mostres en cartell amb visites dialogades, conferències, tallers, performances, també sonores, i múltiples activitats”.

Programació

La programació arranca el dimarts 14 de maig a les 19.00 hores amb la participació de Costa Badía, que torna al CCCC per a vincular el Festival 10 Sentidos al Dia Internacional dels Museus.

El dimecres 15 de maig, el CCCC acollirà la inauguració de dos grans exposicions: la mostra de l’artista Esther Ferrer i l’exposició ‘(inserte título aquí)’, de Luis Camnitzer. Com a avanç d’esta mostra, el dimarts 14 de maig se celebrarà un taller d’activació amb alumnat del màster de Producció Artística (UPV) juntament amb l’artista Luis Camnitzer de la UPV i el dimecres, 15 de maig, el mateix Luis Camnitzer oferirà la conferència ‘in_utilidad: el arte como educación’ a la Facultat de Belles Arts de la UPV.

El divendres 17 de maig, a les 18.00 hores, la companyia Teatre La Estrella oferirà l’obra Ratolins de colors, un espectacle per a xiquets de fins a 10 anys. A continuació, dins del Festival 10 Sentidos, la CIA Atacama oferirà una representació de La Dansa della Realtà.

El dissabte 18 de maig, Teatro La Estrella tornarà a presentar-se davant el públic infantil amb l’organització d’un taller de construcció de titelles.

Eixe mateix dia a la vesprada el CCCC acollirà diverses performances en el context de l’exposició ‘Laboluz Ex machina’, en col·laboració amb la UPV; i entre les 11.00 i les 18.00 hores, amb el marc del projecte ‘Per l’educació i la investigació’, l’equip de mediació del CCCC convida a tots els públics que visiten el centre a conéixer els projectes dels tres col·lectius amb els quals col·labora: el grup de majors del CCCC ‘Una ceba, un món’; el grup d’accessibilitat i el grup de jóvens. Així mateix, està prevista l’organització de diverses activitats participatives.

Les activitats previstes pel CMCV amb motiu del Dia Internacional dels Museus conclouen el diumenge 19 de maig amb la visita-taller ‘Un, dos, tres… ¡Me muevo otra vez!’.

Tota la programació ací.

Noticias Relacionadas

Peñíscola presenta su oferta turística en Zaragoza este fin de semana

El turista procedente de la capital aragonesa supone para...

Las playas y calas de Oropesa del Mar

Kilómetros de playas y calas para que saborear el...

Vinaròs participa en el salón turístico Aratur

Turisme Vinaròs se ha trasladado este fin de semana...