Castelló allarga 4 dies les activitats per celebrar el pont del Pilar

Compartir

Amb motiu del Dia de la Hispanitat que se celebra el 12 d’octubre, Castelló ofereix una rica programació d’oci i cultura a l’abast de tots els residents i visitants que estiguen en la capital de la Plana durant aquests dies. Es tracta d’una oferta traçada per les regidories de Turisme i Cultura, que estan treballant amb especial cura per a posar en valor l’atractiu turístic i cultural de la ciutat.

Després de l’èxit que les vistes guiades han tingut aquest estiu, els dies 12 i 14 d’octubre s’oferiran dos més. A les 11.00 del Dia de la Hispanitat, donarà principi la visita teatralitzada “Ànima Llauradora” des de l’escultura del Perot Granyana. Durant aquest recorregut, els assistents podran submergir-se en la tradició agrícola de la província. A través de les veus dels protagonistes, es descobrirà la importància d’aquesta herència en el passat i la seua vigència en el present. També el dia 12, a les 12.00, la Torre del Campanar del Fadrí ressonarà amb el toc de campanes en honor al Dia de la Hispanitat.

La segona visita guiada es titula “Essència de Castelló” i tindrà lloc el dissabte 14 d’octubre a les 10.30. En ella, els visitants podran descobrir els tresors del centre de la ciutat, des del Teatre Principal fins a la Cocatedral de Santa María, passant pel Real Casino Antic o l’emblemàtica torre-campanar del Fadrí.
El dissabte 14 els carrers de Castelló acolliran “Escapa al Carrer”, un emocionant Scape Room que es desenvoluparà per tota la ciutat. Aquest joc únic, dissenyat específicament per a la ciutat, combina la diversió del famós Scape Room amb el patrimoni arquitectònic local: edificis i llocs d’interés es convertiran en part del misteri a resoldre. Hi haurà una sessió al matí i una altra a la vesprada i cal inscriure’s per a participar.

A la vesprada del dissabte, el Teatre Raval acollirà el XXVIII Festival de Màgia de Castelló. En aquesta edició es retrà homenatge al mag Frisco (Francisco Barreda), amb actuacions a càrrec d’Encert Domenech, Magdani, Mag Arnau, Iván Arribas o Mag Laguer. Aquest esdeveniment brinda l’oportunitat de gaudir en viu d’alguns dels millors mags de la ciutat i la província.

El diumenge 15 a les 11.00, el Planetari acollirà el “Planetaller Escultures Marines”, dirigit a un públic infantil i amb un enfocament educatiu. La biodiversitat marina serà el tema central, destacant la seua importància en el desenvolupament sostenible i la seua contribució al benestar de la humanitat en proporcionar oxigen.

Com a colofó del cap de setmana, el diumenge 15 a les 19.00, l’Auditori de Castelló serà l’escenari del Aplec de Corals, una trobada per excel·lència de les corals de la provincia.
Arantxa Miralles, regidor de Turisme, ha assegurat que “tindrem un cap de setmana replet d’activitats i esperem que la gent gaudisca una vegada més de la ciutat viva que tots volem”. “El dissabte hi haurà un Scape Room pels carrers de Castelló i cal inscriure’s a través del correu streetescaperoom@gmail.com o telefonant al 652 909 46. S’oferirà una sessió al matí i una altra a la vesprada. També tindrem visites guiades, que ajuden a donar a conéixer les arrels de la nostra ciutat d’una forma més amena”.

Per la seua part la regidora de Cultura, María España, destaca l’oferta d’activitats que s’ofereixen des de l’Ajuntament perquè la ciutadania gaudisca al carrer. Continuarem apostant per la dinamització dels nostres carrers i places sabent que repercuteixen a més en benefici de l’economia local”.

Noticias Relacionadas