Almassora aposta pel circ de carrer el proper dissabte 20 de gener

Compartir

Almassora Circ comptarà amb 4 funcions al carrer que es desenvoluparan de manera mensual fins al mes d’abril

El cicle Almassora Circ tornarà a omplir de màgia, il·lusió i moltes sorpreses la cèntrica plaça Pere Cornell. Fins al mes d’abril hi ha una funció mensual programada, a les 18.00 hores, pensant en un públic familiar, “perquè volem que la cultura arribe a tots els públics, també als més xicotets”, segons ha ressaltat el regidor de Cultura, Vicente Blay Casino.

L’activitat, d’accés totalment lliure, arrancarà aquest pròxim dissabte, amb la funció Babo Royal d’Oca&Cia, que endinsa el públic en un imperi de 50 metres quadrats amb un rei llunàtic i un trobador singular. Un xicotet territori on reina l’excentricitat. Tot el que el rei desitge haurà de fer-se fantasia. Es tracta d’un joc on les jerarquies s’inverteixen, on el previsible sorprén, on estan prohibides el seny i la normalitat.

El cicle seguirà el 17 de febrer amb l’obra d’Ales Teatre Circ Ales, un espectacle que combina diverses disciplines de circ com el clown, teles, malabars, equilibris i acrobàcies. Petite i Susane arriben a un vell circ i descobreixen una pista desitjosa de tornar a sentir la màgia. Amb presses i sense saber fer res especialment decideixen començar la funció i convertir-se en artistes. Es proposen fer la millor funció de la seua vida, però els seus propis ensopecs els ensenyaran que cap somiador és xicotet ni cap somni massa gran.

El mes de març, el dia 16, Laia Sales i Jimena Cavalletti portaran a la plaça Pere Cornell l’actuació Y tan panchas per a interpretar versions desconegudes del conegut trio musical Els Panchos. Revelaran les seues cançons inèdites, les seues anònimes inspiracions femenines i fins a algunes de les seues pertinences robades per elles mateixes. Grans mentides, xicotetes percussions, profundes conviccions, alegres melodies en pijama i camisó a ritme de bolero, cúmbia i són.

Aquesta edició del cicle es tancarà el 13 d’abril amb la companyia Lazuz Company que oferirà el seu espectacle Baktana, una finestra sobre la trobada de dos homes. Un, malabarista i obsessionat pel seu món d’objectes volants, es comunica manipulant les seues masses. L’altre, acròbata, s’expressa a través del moviment. De malentesos a preguntes, la seua curiositat els porta a una trobada silenciosa del qual sorgeix el desig d’anar cap a l’altre.

“El circ és una disciplina artística que sempre té un gran acolliment entre el públic familiar, per això, en la programació cultural d’aquest primer semestre ocupa un lloc rellevant”, ha remarcat el regidor de Cultura, qui ha insistit que, des de l’Ajuntament, s’aposta per una agenda variada i de qualitat a l’abast de tots.

Noticias Relacionadas

Mercat Medieval a Vila-real

Vila-real celebra els dies 1,2 i 3 de març...