Alcalà-Alcossebre anuncia les dates en que celebrarà Carnestoltes

Compartir

Alcalà-Alcossebre es preparen ja per a la celebració d’una nova edició del Carnestoltes. El regidor dePromoció Cultural i Festiva, Javi García Pitarch, ha donat compte de les principals novetats i qüestions a tindre en compte de cara a aquesta festa, que es viu de manera intensa en tots dos nuclis.

En Alcalà, el Carnestoltes se celebrarà del 9 a l’11 de febrer i, a Alcossebre, del 16 al 18 de febrer. Respecte al cartell anunciador de la festa, s’ha optat per un disseny que pretén comunicar «l’explosió d’alegria, color i sentiment que és el nostre Carnestoltes», explicava Garcia. Els creadors són Pistacho Studio de Benicarló i, com a inspiració, s’ha pres l’estètica psicodèlica dels anys 60 del segle XX.

La programació manté la seua estructura clàssica i enguany, participaran 14 colles i les màximes representants seran Ana Sancho Soriano, en el càrrec de Reina del Carnestoltes, i Laia Gimeno Bosch, com a reina infantil.

La festa començarà el divendres 9, amb la desfilada del CEIP Lo Campanar, Escola Infantil i Ludoteca municipal. A les 22.30h, el Rei Don Carnal farà la seua entrada l’Ajuntament després de la desfilada que recorrerà els principals carrers de la localitat .

La desfilada infantil tindrà lloc el dissabte 10 a les 16.30h, amb discomòbil infantil i xocolate per a totes i tots els assistents. La Gran desfilada d’Alcalà tindrà lloc el dissabte 10 de febrer, a partir de les 22.00h, amb el sambródomo instal·lat en la plaça Juan Vilanova, amb cadires per a espectadors al carrer General Cucala, i amb la novetat de finalitzar en l’Espai d’Oci, amb l’objectiu que «els participants en les desfilades ja vagen directament a continuar la festa a l’Espai d’Oci», explicava el regidor.

La festa finalitzarà en Alcalà el diumenge 11, amb l’Enterrament de Sardina que realitzarà un recorregut pels carrers del centre de la localitat a partir de les 18.00h i finalitzarà amb un espectacle pirotècnic.

En Alcossebre, els actes donaran principi el divendres 16, amb les desfilades del CEIP La Mola i Escola Infantil i, a partir de les 20.30h Nit del Pijama amb desfilada posterior i actuació musical en l’Espai d’OciLa desfilada infantil tindrà lloc a partir de les 16.30h i la Gran Desfilada d’a partir de les 22.00h i recuperant el seu recorregut habitual pel centre del nucli –que l’any passat va haver de variar-se per les obres de millora que s’estaven realitzant- i sambòdrom instal·lat al carrer Rench, enfront del centre mèdic. S’instal·laran al camí L’Atall. Com a actes que completen la programació en Alcossebre: l’acte «Una animalada per Carnestoltes» i el concurs i ball de disfresses que organitza l’Associació de Jubilats.

Noticias Relacionadas