9 d’Octubre a Benicàssim

Compartir

Benicàssim ha celebrat una trobada a la plaça de les Corts Valencianes amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana. Sobre les 11,30 ha començat la tradicional cercavila pel Carrer Sant Tomàs en la qual ha participat la Reina, festeres i festers, autoritats, la banda de música, Dolçainers i el grup folklòric el Cremaller fins a Plaza del País València on tingut lloc l’acte institucional.

Una plaça repleta esperava l’inici d’aquest acte ple de tradició en un assolellat i calorós 9 d’octubre de 2023. El grup folklòric El Cremaller ha ballat al compàs dels dolçainers, i la Unió Musical Santa Cecilia ha posat la melodia a tot l’acte i ha tancat amb els himnes de la Comunitat Valenciana i d’Espanya. Mentre l’escultura de Jaume I el Conqueridor de Melchor Zapata presidia l’acte al qual també ha assistit el propi artista.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha subratllat en el seu discurs que, “hui els valencians celebrem una jornada carregada de sentiments, orgull i emoció que estimem aquesta terra generosa, fort i valenta, de profundes arrels pròpies, forjades per un poble lleial, noble, treballador que al llarg de segles ha escrit les pàgines de la seua prospera història, i ha sabut trobar el valor de tot allò que ens uneix com a poble, que ens és tan nostre i pel que se’ns reconeix, aqueixa manera especial de viure, de ser i sentir que tenim els valencians”.

Noticias Relacionadas