Vila-real porta a Fitur la marxa ciclista The Millars amb l’obertura de visites a la indústria ceràmica en l’horitzó

Compartir

La prova, classificatòria per al mundial, eixirà i acabarà a la Ciutat Esportiva de Vila-real el 10 de març amb previsió de rebre 5.000 turistes

Vila-real presentarà aquest dijous 25 en la fira Fitur la marxa cicloturista The Millars UCI World Sèries. És l’única prova classificatòria d’Espanya per als mundials de gran fons que se celebraran a Dinamarca a l’agost. L’eixida i retorn tindrà lloc a la Ciutat Esportiva el 10 de març.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Turisme, Javier López, han revelat aquest matí les claus de la cita al costat del director esportiu, Manu García. El primer edil ha indicat que l’acord marca una col·laboració per a tres anys, per la qual cosa la seua intenció és obrir noves opcions turístiques perquè guanye visites a mesura que es consolide. La creació d’un turisme industrial ceràmica és una d’eixes alternatives que ha marcat Benlloch.

En la seua opinió, la ciutat té potencial per a mostrar “la ceràmica moderna, la dels segles XX i XXI com a atractius per a una societat tecnològica i digital” i així aprofitar l’arribada de les més de 5.000 persones que espera Vila-real per a aquesta cita esportiva. No en va, als 1.500 ciclistes de 14 nacionalitats que espera s’inscriguen en la prova (ja superen el miler) se sumisquen acompanyants, equips tècnics i aficionats.

En aquesta ocasió, el 25% d’integrants de cada grup millor puntuats es classificaran automàticament per al mundial després de recórrer 171 quilòmetres amb bicicleta per 28 municipis de la província. “És una prova única i històrica que ens situa en el mapa internacional de l’esport coincidint amb el centenari del Club Ciclista de Vila-real”, ha defensat Benlloch.

Noticias Relacionadas