Un innovador cartell anuncia el 55 Sexenni de Morella

Compartir

Sexenni, explosió de color d’Elisa Marín és la creativitat que ha guanyat el concurs i representarà la festa major de la ciutat durant l’any 2024. Miguel Ángel Troncho ha rebut el premi al millor artista morellà i Valeria, Aitana, Vera i Àngela; el millor cartell del CEIP Mare de Déu de Vallivana. El Sexenni tindrà lloc entre el 17 i el 27 d’agost d’este any 2024.

L’Ajuntament de Morella ha donat a conéixer avui la que serà la imatge del 55 Sexenni que tindrà lloc entre el 17 i el 27 d’agost de 2024. D’aquesta manera, Elisa Marín, procedent de Mirambel, ha guanyat el concurs de cartells amb la creativitat titulada Sexenni, explosió de color. El premi a millor artista morellà ha estat per a Miguel Ángel Troncho amb la imatge Àngela de paper. Finalment, Valeria, Aitana, Vera i Àngela han obtingut el guardó de la categoria de l’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana amb Sexenni de colors, mentre que el de l’IES Els Ports ha quedat desert. Els cartells guanyadors han estat escollits d’entre les 64 propostes que van arribar a l’Ajuntament de Morella.

La imatge guanyadora mostra alguns elements característics del Sexenni. La dansa dels Torneros, el quadre d’heroïnes bíbliques, el carro triomfant, els volantins, Sant Miquel dins de la taronja i la taula del revés estan representats al cartell. També apareix el pal amb les cintes que porten les danses de les Gitanetes i els Teixidors. A més, està present la silueta de la ciutat coronada pel castell i la protagonista indispensable del Sexenni, la Mare de Déu de Vallivana. Es tracta d’un resum molt colorit del gran conjunt de peces que formaran el 55 Sexenni de Morella.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “és el cartell que representarà la festa més important i esperada de Morella, ja que sols té lloc cada sis anys” i ha afegit que “mostra alguns dels elements que en formen part i es podran trobar pels carrers del poble des del 17 fins al 27 d’agost”. El primer edil ha explicat que “tindre ja la imatge del 55 Sexenni és la prova que Morella ja està immersa en els preparatius de la festa amb tots els treballs que això comporta durant tot l’any”. Finalment, Sangüesa ha felicitat “a Elisa Marín pel seu treball i a la resta de premiats i premiades en les diferents categories” i ha aprofitat per a “agrair tota la participació que ha tingut el concurs, els quals es podran vore d’ací a poc temps a les Sales Gòtiques en una exposició que els agruparà tots”.

El Sexenni és la festa major de Morella, la qual se celebra cada sis anys en honor a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat. Durant 10 dies, la ciutat s’engalana amb una decoració especial de paper de seda per on desfilen les danses úniques d’esta festivitat. El Sexenni està declarat com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. Aquestes distincions les comparteix amb l’Anunci, festa que se celebra un any abans i inicia el període sexennal on es llancen 50 tones de confeti.

Noticias Relacionadas