Turisme de la Comunitat Valenciana posa sabor al Benidorm Fest amb un concurs de tapes

Compartir

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Exquisit Mediterrani, col·labora en la segona edició del TapaFest. Este concurs gastronòmic paral·lel al Benidorm Fest va arrancar el 26 de gener i finalitza el pròxim 4 de febrer, i compta amb la participació de 21 establiments hostalers de Benidorm que competixen per la tapa amb més ritme.

Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’Associació de Bars, Restaurants, Cafeteries i Oci Nocturn de Benidorm (ABRECA), en col·laboració amb la Generalitat, a través de L’Exquisit Mediterrani i Conhostur.

TapaFest és una de les activitats paral·leles que s’han programat per a impulsar l’esdeveniment Benidorm Fest, que s’unix, a més, a la campanya de difusió digital que ha llançat Turisme Comunitat Valenciana fins diumenge que ve, per a reforçar l’experiència de la Comunitat Valenciana com a destinació de festivals i, especialment, de Benidorm com a emplaçament elegit per a grans esdeveniments musicals i artístics.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que ha visitat este dilluns al Palau de L’illa de Benidorm, l’imponent plató de televisió i escenari que acollirà les diferents gales del festival, ha reiterat que “possiblement enguany se celebra la millor edició del Benidorm Fest”.

Impacte del Benidorm Fest en el turisme

Montes reafirma així la consolidació d’este certamen com un dels grans esdeveniments per a la promoció turística de la Comunitat Valenciana, que “just arriba després de tancar amb èxit absolut un Fitur que ha batut tots els rècords de participació d’empreses i activitat professional, fet que ha consolidat la Comunitat, i especialment Benidorm, com una destinació en alça que està vivint un dels seus millors moments turístics”, ha afegit.

La responsable de la política turística del Consell ha insistit en el fet que “les dades del Benidorm Fest no deixen indiferent ningú”, i ha fet referència a l’impacte publicitari d’este festival, que “es calcula en més de 80 milions d’euros”, i la facturació que “només en l’àmbit hoteler superarà els 5 milions d’euros durant esta setmana”.

“Unes xifres que, si a més tenim en compte la resta de consums que es faran a la ciutat per part dels eurofans que la visitaran, probablement es podrà multiplicar per dos o per tres”, ha afegit la consellera.

Per a Nuria Montes “el Benidorm Fest és un producte que encaixa perfectament en la nostra estratègia de desestacionalització” i que, a més, no solament són les gales, les dos semifinals i la final que tindran lloc dimarts, dijous i dissabte, sinó que “tota la setmana la ciutat de Benidorm viu el festival pels seus quatre costats”, ha ressaltat.

En esta línia, la titular de Turisme ha recordat que “hi ha programades una gran quantitat d’activitats i entre estes destaca el TapaFest”, que ha definit com “l’aposta de tota la restauració de la ciutat de Benidorm perquè tots els visitants puguen disfrutar d’este festival d’una altra manera, i és, gaudint de la nostra gastronomia”, ha culminat.

2a edició del TapaFest

Esta edició del TapaFest promet superar les expectatives, oferint una experiència gastronòmica única. En la primera edició, el Tapafest va deixar una empremta inesborrable en vendre més de 1.800 tapes en tan sols cinc dies. Enguany, l’expectativa és superar eixe rècord, i consolidar esta iniciativa com un dels esdeveniments gastronòmics més destacats de la Costa Blanca.

El que fa que el Tapafest siga encara més especial enguany és la seua temàtica única: les creacions gastronòmiques dedicades als artistes del festival de la cançó, el Benidorm Fest. Els establiments participants han demostrat el seu enginy i creativitat en dissenyar tapes que reten homenatge a icònics temes musicals.

Des del CavaOchentera de Vicco (profiterol de marisc) fins al Viva a España de Manolo Escobar (rosta i moniato), passant pel Volare (burrata i gelat de gaspatxo) i l’intrigant Barquito de Chanel (polp i parmentier), cada tapa és una obra mestra culinària inspirada en la música.

Per a fer l’experiència encara més emocionant, el Tapafest se sincronitza amb el Benidorm Fest, i oferix als assistents l’oportunitat de gaudir de la fusió única entre la gastronomia i la música. Amb un mapa en mà, els comensals poden explorar les delícies de cada establiment mentre voten per les seues tapes favorites. Cada vot també és una entrada al sorteig de dos entrades dobles per a la gran final del Benidorm Fest, amb accés al Meet & Greet per a conéixer els aspirants favorits a Eurovisió.

Més informació:

www.gastrobenidormfest.com

Noticias Relacionadas