Tot preparat per a la celebració d’Escala Castelló

Compartir

L’Ajuntament de Castelló està ultimant els preparatius de l’esdeveniment Escala a Castelló i el Cap de setmana Mariner’, que acollirà el Grau els dies 5, 6, 7 i 8 d’abril. L’espectacular entrada, demà, dels dotze navilis participants marcarà l’inici de la VII edició de ‘Escala a Castelló’. Segons ha explicat Arantxa Miralles, regidor de Turisme, “les expectatives turístiques per a aquests dies són molt altes i esperem que l’oferta que hem preparat aconseguisca omplir de vida els carrers del nostre districte marítim”.

El Patronat de Turisme ha dissenyat una oferta amb temàtica marinera amb nombroses novetats respecte a altres anys. Ester Giner, Tinent Alcalde del Grau, ha explicat que “amb aquesta intensa programació on hem implicant els hostalers i comerciants del Grau volem potenciar les riqueses del districte marítim. Esperem atraure aquest cap de setmana a turistes nacionals i internacionals perquè coneguen totes les riqueses que pot oferir el nostre districte marítim”. Escala a Castelló La VII edició de ‘Escala a Castelló’, que es desenvoluparà del 5 al 8 d’abril, arrancarà demà amb la benvinguda de tots els vaixells participants, que faran la seua entrada en el port de la ciutat entre les 17.00 hores i les 19.00 hores. Enguany, es comptarà amb huit embarcacions històriques com són la Nao Victoria, la Goleta Cervantes Saavedra, el Galeón Andalusia, el Pasqual Flores, la goleta Äran, el Morgestern i el Santa María Manuela. Com a novetat, en aquesta edició se suma La Garce, un veler bergantí, rèplica d’un corsari holandés del segle XVIII, que promet afegir un toc d’història a l’esdeveniment. A més, també seran presents el patruller Riu Riaza de la Guàrdia Civil, el cazaminas Tambre de l’Armada Espanyola, el patruller Albatros del Servei de Vigilància Duanera i una embarcació de Salvament Marítim.

Les visites a les embarcacions es podran realitzar de manera gratuïta i ininterrompuda en horari d’11.00 hores a 21.00 hores, amb excepció del dilluns 8 d’abril que seran només fins a migdia. De fet, eixe dia tindrà lloc una de les innovacions de la present edició i en la qual els més xicotets seran els protagonistes. I és que, durant tot el matí, els col·legis de la ciutat tindran l’oportunitat de participar en diverses activitats especials, que inclouran visites guiades i activitats adaptades a la seua edat.

Col·legis i col·lectius de persones amb discapacitat

El mateix dia 8 l’esdeveniment també estarà obert als col·lectius amb discapacitat que vulguen participar d’aquest. Des de la regidoria de Benestar Social s’ha convidat a les associacions que vulguen assistir en l’aposta del govern per la igualtat d’oportunitats. En aquesta cerca de l’excel·lència, també cal destacar que es comptarà amb un equip de sonorització per tot el recinte del festival per a garantir una experiència de qualitat.

Novetats: el passaport i la zona Blava

En aquesta línia, una altra de les incorporacions d’enguany que té com a objectiu millorar l’experiència del visitant és el lliurament d’un passaport que podran segellar a mesura que es vagen visitant cadascun dels navilis. El document, a més de ser un record especial de la cita marinera, incorpora un pla on venen detallades les ubicacions dels vaixells i els diferents espais com el mercat mariner, la zona gastronòmica, l’escenari per a les actuacions musicals o el racó infantil amb jocs tradicionals. Una altra iniciativa destacada de la present edició serà l’àrea sobre la cura del Medi Ambient, que compta amb la col·laboració de les Fundacions Oceanogràfic i Blava Marí. Les activitats formatives tindran com a objectiu conscienciar als assistents sobre les campanyes de recuperació i cura dels oceans.

En aquest sentit, cal destacar que l’Ajuntament de Castelló i la Fundació Blava Marí han organitzat una neteja col·lectiva de la platja de la Pineda el 4 d’abril a partir de les 12.00 hores. El principal al·licient de l’esdeveniment és la participació d’una impressionant flota d’embarcacions històriques, però que estarà amanida amb una completa programació per a tota la família amb desfilades, justes marineres, tallers i actuacions musicals. El campament, el racó infantil i el mercat artesanal estaran oberts d’11.00 hores a 22.00 hores, i la zona gastronòmica de 12.00 hores a 00.00 hores. El detall dels horaris i activitats poden consultar-se en www.escalaacastello.com.

Mercat ambulant ‘Comerços a la Mar’

El cap de setmana mariner també serà una oportunitat per a potenciar el comerç local amb la iniciativa ‘Comerços de Mar’, que tindrà lloc en el passeig Bonavista el dissabte 6 d’abril de 10.00 hores a 22.00 hores i el diumenge 7 de 10.00 hores a 20.00 hores. “La idea és aprofitar l’arribada de números visitants per a potenciar el comerç de proximitat del Grau”, ha explicat la tinenta alcalde del Grau.

El mateix dissabte a les 11.00 tindrà lloc una recreació de subhasta de peix. Visites guiades ‘Aires mariners’ També es duran a terme una sèrie de visites guiades pel Grau titulades ‘Aires mariners’ els dies 6 i 7 d’abril a les 12.00 hores. En paraules de Giner, “en aquestes visites es podrà conéixer l’arquitectura i la història de la tradició marinera del nostre Grau, així com tots els seus encants”.

Les inscripcions es poden fer en la web oficial del Patronat de Turisme (www.castellonturismo.com). Giner també ha explicat que “no podem deixar de destacar la ‘Ruta de Sabor’ que organitzarà la Diputació i que també serà un aparador de la nostra gastronomia local”. Estarà composta per 9 expositors situats en la plaça de Sète des del 5 d’abril fins al 7. Finalment, ha indicat que “enguany tornarem a gaudir de la ‘Subhasta del peix’, però en una nova ubicació que considerem millor. Serà el dissabte dia 6 a les 11.00 hores a l’esplanada del costat del Casino, on també se celebraran les actuacions musicals”.

Ampliació de places d’aparcament

Finalment, i davant la previsió d’una elevada afluència d’assistents, l’Ajuntament de Castelló ha habilitat diferents pàrquings provisionals en els voltants de la zona portuària. Així mateix, l’aparcament subterrani de pagament també romandrà obert, però s’aconsella l’ús preferent del transport públic per als desplaçaments durant eixes jornades. Per això, la recomanació és estacionar en els aparcaments de l’antic recinte del Mercat del Dilluns i de Carrefour i utilitzar el Tram cap al Grau per a evitar la saturació dels accessos.

Noticias Relacionadas