Mercat medieval i segell commemoratiu pel 750 aniversari de la fundació de Vila-real

Compartir

La fira estarà operativa de divendres a diumenge als carrers Sant Pasqual i Pere III

Vila-real se submergirà aquest cap de setmana en el mercat medieval organitzat com a part dels actes del 750 aniversari de la ciutat. L’empresa El Trobador és la responsable d’una zona comercial i d’exhibicions que es distribuirà entre els carrers Sant Pasqual i Pere III.

La fira obrirà les seues portes el divendres de 17.00 a 00.00 hores, mentre que tant dissabte com diumenge estarà operativa de 10.30 a 14.00 i de 17.00 a 00.00 hores. Entre els llocs previstos figuren una vila d’artesans, espai infantil, campament medieval, malabars, espectacles de foc, xanquers i animació.

Aquesta proposta comercial i d’oci forma part del calendari d’activitats programades des de l’Ajuntament de Vila-real per a celebrar els 750 anys de la fundació de la ciutat. No en va, el rei Jaume I va atorgar la Carta Pobla el 20 de febrer de 1274 i eixa data marca l’agenda municipal actual amb la intenció d’estendre la celebració a tota la societat.

Segell commemoratiu

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Turisme, treballa en diferents accions per a la promoció turística i cultural de la ciutat de la mà de l’Associació de Col·leccionismes i Intercanvis Costa de Azahar, amb l’emissió de segells i mata-segells commemoratius del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat.

Així, amb motiu d’aquesta efemèride, el regidor responsable de l’àrea, Javier López, ha anunciat la tramitació d’un segell i mata-segells especial de Correus amb la imatge oficial del 750é aniversari, una iniciativa que s’ha impulsat de la mà de l’associació filatèlica Costa de Azahar, presidida per Guillermo Verde i que es traduirà en “l’emissió per part de Correus d’un segell i un mata-segells oficial commemoratiu”.

Guillermo Verde explica que “es tracta d’un producte postal que Correus ofereix per a crear segells personalitzats i amb el qual l’associació vol sumar-se a la celebració d’aquest 20 de febrer en el qual s’ha commemorat el 750é Aniversari de la Fundació”. El segell reprodueix la imatge del rei fundador al costat de la planta medieval de la vila, obra de Martí de Viciana. A més, l’associació també ha emés un mata-segells amb la data del 20 de febrer i s’han editat postals i sobres amb la imatge de Jaume I i el logotip commemoratiu de l’aniversari fundacional.

Noticias Relacionadas