María Rodríguez Santamaría ya es la Na Violant d’Hongria 2024 de Castelló

Compartir

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha participat aquesta vesprada en la presentació de Na Violant d’Hongria 2024, María Rodríguez Santamaría. Es tracta d’un acte organitzat per la Germandat de Cavallers de la Conquesta i que, en aquesta ocasió, ha format part de les celebracions pel 772 aniversari de la signatura del Privilegi de Trasllat pel rei Jaume I, que va permetre als castellonencs del Castell Vell establir-se a la Plana “en una mostra que volem obrir la festa a tots els col·lectius”, ha remarcat. En el seu discurs, després de la lectura de l’acta de nomenament de les representants festives, Carrasco ha reivindicat la figura de Na Violant d’Hongria. “La que tu representes des del respecte i el coneixement va ser una dama que va saber mediar, arbitrar i a la qual si alguna cosa li sobrava era prestigi, valentia i decisió”, ha destacat.

Carrasco ha agraït el paper de la Germandat a l’hora de donar-li a aquesta figura històrica el valor que es mereix a través de, en aquesta ocasió, María, i les seues Dones de Companya: Jasmín Balán, com a N’Ermengarda; María Lidón García, Na Margarida; Noelia Lerín, Na Provençala; Sofía Martí, Na Rama; Yaiza Ballester, Na Eva; i Sonia Barberá, com Na Dolça. “Esperem que sigueu ambaixadores dels Cavallers de la Conquesta i que, quan calga, deixeu ben clara la vinculació de Violant amb la nostra ciutat i amb les seues festes fundacionals”, els ha demanat.

A més, ha tingut unes paraules d’agraïment per la seua labor cap a Na Violant 2023, Carla Sánchez Aranda, que afronta la recta final del seu regnat, i li ha aconsellat a María: “aprofita la seua experiència, no oblides els consells que et puga donar i gaudeix de cada moment”.

La munícipe ha avançat que “aquest serà un any també especial per a les festes. Confie plenament en l’equip que coordina la regidora de Festes, Noelia Selma, que està treballant des de ja per a fer les millors celebracions”. “Recuperarem el que mai degué desaparéixer: l’autonomia en la gestió de les festes”, ha reiterat i ha obert els braços a la Germandat “a col·laborar estretament, perquè això va de caminar junts”.

Noticias Relacionadas

Castellón ilumina la Navidad

La alcaldesa, Begoña Carrasco, junto a las reinas de...

El Belén Viviente de San José Obrero recupera las 3 sesiones

La emblemática representación navideña castellonense intentará dar cabida a...