L’obra de Michele Gabriele ja es pot gaudir a l’EACC de Castelló

Compartir

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, inaugura el dissabte 30 de setembre a les 12.00 hores l’exposició de Michele Gabriele en l’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC).

En l’exposició ‘I see you repeating this, I warn you in the sweetest way’, Michele Gabriele proposa un espai en què les influències de la fantasia i ciència-ficció convergixen per a crear una faula subaquàtica.

El títol de l’exposició és un vers d’un poema escrit per Gabriele i que servix com a punt de partida per a la mostra que es desplega en diferents escenes de l’espai expositiu. Obres i imatges protagonitzades per cossos i elements elaborats amb diferents materials i textures, en els quals intervé la gestualitat, així com cites artístiques.

L’obra exposada de Gabriele a l’EACC parla de la vulnerabilitat dels arquetips artístics, de la indefinició de conceptes com la figuració i l’abstracció, de la mort d’un amic i d’una mirada subaquàtica en una mar carregada de nostàlgia.

El director artístic de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, Carles Àngel Saurí, destaca que “esta exposició individual de Gabriele entronca amb una de les línies de treball que estem desenvolupant des de l’EACC al voltant d’una cultura visual contemporània relacionada amb els videojocs, com fem amb el Club del Videojoc o la ciència-ficció amb Hardcròniques”.

Saurí ha recordat que “a partir d’esta exposició i dels seus materials presentats, s’ha convidat l’artista local Gerard Bomboí a plantejar una nova edició de ‘Teorema’. Este és un projecte que iniciem a l’EACC en què artistes locals treballen a partir de les temàtiques de les exposicions”. Bomboí presentarà tres sessions en els quals l’artista reflexionarà a través d’alguns elements de la mostra fent una aproximació crítica a les relacions entre art contemporani, fantasia i jocs de rol.

La inauguració de la mostra serà el dissabte 30 de setembre a les 12.00 hores i a les 12.30 hi ha prevista una visita guiada a l’exposició. Cal destacar que l’equip de mediació ha organitzat diferents visites i tallers infantils.

Altres activitats

L’EACC organitza amb motiu de l’exposició altres activitats complementàries. A més de ‘Teorema’ amb Gerard Bomboí, l’EACC rebrà els creadors del pòdcast sobre literatura i vida Gent Ràndom. Des de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló es farà l’11 de novembre una emissió en directe en el qual s’abordaran temàtiques relacionades amb l’obra de Gabriele. S’hi aprofundirà en les relacions literàries de gèneres com el terror i la ciència-ficció.

L’any es tancarà al desembre amb la ‘Carta Blanca a Itziar Okariz’, una de les artistes més importants de la performance, representant d’Espanya al pavelló de la Biennal de Venècia el 2019.

Bio Michele Gabriele

Michele Gabriele és un artista visual que viu i treballa a Milà (Itàlia). Els seus treballs s’han presentat en diferents espais expositius de tot Europa i altres parts del món com al MAH Museum of Art and History, Geneve; NAM Museum, Manifattura Tabacchi, Florence; Ashes/Ashes, Nova York; Kunsthalle Ost, Leipzig.

Les seues obres s’han exposat en fires com la 9th Berlin Biennale for Contemporary Art; Alios 16ème Biennale d’Art Contemporain, La Teste-de-Buch; així com en galeries i fundacions.

Més informació i activitats en la web.

Noticias Relacionadas