La secretària autonòmica de Turisme reitera el compromís de la Generalitat per impulsar la sostenibilitat turística

Compartir

Cristina Moreno ha clausurat la Jornada Hotel Energy Meetings, organitzada per l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) en col·laboració amb Hosbec

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha clausurat la Jornada Hotel Energy Meetings, organitzada per l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) en col·laboració amb Hosbec.

Esta trobada s’ha organitzat amb l’objectiu d’ajudar els establiments hotelers a buscar solucions més adequades per a maximitzar l’estalvi energètic en les seues instal·lacions.

Durant la clausura, Moreno ha reiterat el compromís de la Generalitat per impulsar la sostenibilitat turística. Així, ha assenyalat que “no es tracta d’una tendència passatgera, és ja una realitat i una exigència dels mercats a la qual hem d’adaptar-nos com a destinació per a ser competitius en un mercat cada dia més exigent”.

En este sentit, ha recalcat que el sector hoteler de la Comunitat Valenciana “està treballant intensament per a ser cada dia més sostenibles”, i ha valorat l’organització d’estes jornades i l’esforç dels establiments “per a aplicar nous instruments que ajuden a ser més eficients en estalvi energètic, gestió de residus o en aplicació d’energies verdes i renovables”.

Moreno ha posat l’accent que “des de Turisme Comunitat Valenciana som conscients dels efectes del canvi climàtic i que, com a Administració, hem de contribuir a la millora de la sostenibilitat turística amb l’aplicació de mesures que ens ajuden a tots a ser més respectuosos amb l’entorn i amb la societat”.

Així, ha volgut destacar algunes de les accions que Turisme CV ha posat en marxa a l’ITH, com ho és el projecte TechYRoom que, de moment, a través d’un establiment pilot, ens permetrà acostar la tecnologia i els seus usos pràctics als hotels en una habitació real.

“Este és un primer pas per a ajudar a la modernització de la planta hotelera de la Comunitat Valenciana”, ha insistit Moreno, “potenciar el creixement d’empreses turístiques proveïdores de solucions innovadores, aportar instruments que ens facen més competitius i adaptar-nos a les noves necessitats del turista”.

La secretària autonòmica també s’ha referit al Codi Ètic del Turisme Valencià, “al qual ja s’han subscrit prop de 2.000 entitats públiques i privades, i que pretenem que siga un marc de referència per a la reducció dels efectes negatius que esta activitat puga generar sobre el medi ambient i el patrimoni cultural”.

Finalment, Cristina Moreno ha posat l’accent que l’“aposta per la sostenibilitat ha de ser certificada”, i per això ha animat destinacions i empreses, com el sector hoteler, “a treballar per a aconseguir estes distincions que ens convertiran en un referent”.

Noticias Relacionadas