La secretària autonòmica de Turisme destaca el compromís de la Generalitat amb les noves generacions de professionals del sector

Compartir

La secretària autonòmica de Turisme ha inaugurat l’acte de celebració del 25é aniversari dels estudis de Turisme a la Universitat Politècnica de València

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha destacat el grau de compromís de Turisme Comunitat Valenciana amb les noves generacions de professionals del sector. En este sentit, ha remarcat la col·laboració entre la Generalitat i la Universitat, en este cas la Politècnica, que a parer seu “resulta essencial per a impulsar la investigació i la formació d’alta qualitat en el sector turístic”.

Així s’ha pronunciat la responsable de Turisme durant l’obertura de l’acte de celebració del 25é aniversari dels estudis de Turisme a la Universitat Politècnica de València (UPV), que ha tingut lloc a l’Escola Politècnica Superior de Gandia (EPSG), en la qual han participat també l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el director de l’EPSG, Jesús Alba.

Durant la seua intervenció en l’acte, la secretària autonòmica de Turisme ha posat l’accent que “la formació en turisme és essencial, ja que esta indústria exercix un paper fonamental en l’economia de la Comunitat Valenciana i ajuda a posicionar la nostra imatge en el món”.

D’esta manera, ha assenyalat que “la qualitat i la professionalització dels recursos humans en el sector turístic són factors crucials per a mantindre i millorar la nostra posició com una destinació turística líder”. Per això, ha remarcat “l’aposta innovadora que este campus de Gandia va realitzar en integrar l’Escola de Turisme a un campus majoritàriament tecnològic, però apostant per impartir estos estudis de Turisme”.

“En estos 25 anys hem sigut testimonis dels canvis que ha experimentat el sector turístic, tant a escala nacional com internacional. Hem vist com s’han diversificat les destinacions, els productes, els mercats i els perfils dels turistes, al mateix temps que han sorgit nous reptes i oportunitats, com la digitalització, la globalització, la sostenibilitat, l’accessibilitat, la seguretat o la qualitat”, ha remarcat Moreno.

Així mateix, ha destacat que, “any rere any, el grau en Turisme rep les millors valoracions realitzades per entitats externes, i estos bons resultats avalen l’esforç que ha fet el centre per a oferir un títol de qualitat”.

Formació per a la nova realitat digital

La secretària autonòmica de Turisme ha instat a “no conformar-nos amb el que hem aconseguit, sinó que hem de continuar avançant, millorant, sent un referent en la formació turística”, per a la qual cosa ha assenyalat que “és fonamental valorar la possibilitat d’un doble grau en turisme i tecnologia, perquè hui dia les destinacions turístiques intel·ligents ja són una realitat, amb mesurament de dades, aplicacions i cerques personalitzades, i és necessari que els estudis avancen al mateix temps que avança la demanda”.

Per això, ha destacat la rellevància de les empreses de desenvolupament i innovació tecnològica especialitzada en turisme que estan situades a la Comunitat Valenciana i que s’han estructurat a través d’Adestic, el clúster d’empreses innovadores en turisme amb el qual Turisme Comunitat Valenciana col·labora activament.

De la mateixa manera, ha apuntat que “tenim un gran repte al davant a l’hora de trobar perfils professionals adequats a estos nous llocs de treball, per la qual cosa hem de ser ràpids a l’hora d’adaptar els plans d’estudis en Turisme, preparant-los a esta nova realitat digital” i ha assegurat que “la Comunitat Valenciana té el deure i l’oportunitat de liderar este canvi en la formació turística”.

Finalment, la responsable de Turisme ha felicitat tots els graduats i professors que han contribuït a l’èxit d’estos programes al llarg dels anys, i ha agraït a la Universitat Politècnica de València i el Campus de Gandia “la seua contínua dedicació a l’excel·lència en la formació en turisme”.

Noticias Relacionadas

El festival La Movida llega a Montanejos el 6 de julio

La Frontera y Los Inhumanos se suman al tributo...

Portell contará con una oficina de turismo

El Ayuntamiento de Portell invertirá 165.000 euros en la...

El Consell apuesta por potenciar el turismo deportivo en la Comunitat Valenciana

La consellera Nuria Montes ha inaugurado la jornada ‘Medios...