La Fira Valenciana de la Música s’acomiada fins a l’any que ve amb 12.000 assistents

Compartir

L’Ultima jornada d’aquesta fira celebrada a Castelló de la Plana va comptar amb un total de 14 actuacions en directe

L’onzena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam ha tancat dissabte passat, a Castelló de la Plana, amb una jornada dedicada a la música en directe amb 14 actuacions. Eixe ha sigut el tancament d’un esdeveniment que va començar el dijous 9 de novembre i que, durant tres jornades, ha congregat més de 12.000 persones entre professionals i espectadors.

D’esta manera, 800 agents del sector han participat en taules de debat, conferències i tallers. D’altra banda, milers de persones van gaudir dels espectacles d’una quarantena d’artistes en els diversos escenaris de l’Auditori i Pau de Congressos de Castelló, així com a la sala La Bohemia, el pub Tierra i el Teatre Principal de la capital de la Plana Alta.

La Fira Valenciana de la Música ha servit per a abordar qüestions fonamentals i, així, fer un diagnòstic del sector i identificar els reptes que ha d’afrontar. D’esta manera, s’han presentat iniciatives de referència en l’àmbit musical; s’ha analitzat la negociació de l’Estatut de l’Artista, i s’han donat a conéixer les innovacions desenvolupades per empreses tecnològiques.

A més, el Trovam ha acollit la segona sessió de la quinta edició de les Jornades TIIM, una iniciativa de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana que busca sinergies entre la indústria musical i el sector turístic.

D’altra banda, enguany la fira ha posat en marxa el projecte formatiu Trovam+, en col·laboració amb la promotora internacional de concerts Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid.

En les activitats han participat un centenar d’alumnes del màster propi en Música en Directe Live Nation que es desenvolupa en la universitat madrilenya, així com estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, l’Institut d’Educació Secundària Vila-roja d’Almassora i alumnat de postgrau de la Universitat de Barcelona.

En les sessions del Trovam+ s’han explicat aspectes pràctics del negoci musical relacionats amb les tasques de promoció, direcció, comunicació i programació.

Com a punt de trobada dels professionals del sector, la fira ha acollit desenes de reunions ràpides (‘speedmeetings’) entre els agents, els quals han pogut donar a conéixer les seues activitats i negociar contractacions directament.

A més, en Trovam s’han anunciat les nominacions de la sexta edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Finalment, l’Associació de Sales Privades de Música en Directe (En Vivo!), el Circuit Cultural Valencià i els professionals de la música d’arrel han aprofitat l’esdeveniment per a celebrar les respectives assemblees.

La programació artística

L’onzena edició del Trovam ha comptat amb una quarantena d’espectacles en directe, gràcies a una programació paritària formada per artistes consolidats i emergents de diversos gèneres i amb protagonisme per a les propostes valencianes.

La major part dels directes s’han desenvolupat a les sales de l’Auditori i Palau de Congressos de la Plana Alta, on també es trobava l’escenari Vibra Mahou, situat a la terrassa de l’edifici. Així mateix, els directes també s’han traslladat a la sala La Bohemia, el pub Tierra i el Teatre Principal de Castelló.

Destaca la important assistència d’espectadors durant les tres jornades de la fira. Així, les entrades per a l’actuació de Rodrigo Cuevas es van esgotar setmanes abans de la seua realització. L’asturià va posar sobre l’escenari de l’auditori l’espectacle La Romeria i va celebrar amb el públic el reconeixement recent amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals.

També hi van actuar amb l’aforament complet Noelia Llorens ‘Titana’ i Pep Gimeno ‘Botifarra’ al Teatre Principal. Així mateix, Rodrigo Cuevas i Pep Gimeno ‘Botifarra’ van compartir escenari en tots dos concerts.

Trovam també ha comptat amb artistes valencians com ara El Diluvi, grup que va oferir un dels últims concerts abans de la seua parada temporal; Jimena Amarillo, que va presentar el disc ‘La pena no es cómoda’; Tórtel, que també va posar de llarg nou material amb el disc ‘Calavera suave’; La Maria, renovadora dels estils tradicionals a través de textures electròniques, i Maluks, trio que va posar a ballar el públic de l’auditori.

Així mateix, hi van actuar Ana Zomeño, Blu Boi, Caramelo, Esther, Faixa, Holistiks, Josu Miró, Kela, el duet format prr Lola Bou i Manel Brancal, Los Manises, Margarita Quebrada, Ortopedia Técnica, San Isidro, Sanspok, Santa Companha, The Dance Crashers i les propostes per al públic familiar de Canta Canalla i Marcel el Marcià.

Així mateix, d’altres punts d’Espanya van arribar Airu, Awakate, Belako, Carlota Flâneur, Dupla, Ixeya, Júlia Colom, Paloma, La Plazuela, Libérica, Morreo, Olaia Inziarte i Pol Batlle.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAMOS!) en col·laboració amb Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

A més, compta amb la participació de la Diputació de Castelló; À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Radio 3 (RNE); Onda Cero; Mahou – San Miguel (Vibra Mahou), i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).
Galeria d’imatges

Noticias Relacionadas

Oropesa del Mar se despide de la quinta edición de Mar Flamenc

Durante tres días la localidad ha contado con una...

Finaliza la edición 2024 de la Feria de Morella

Es una de las ferias más antiguas de la...

Éxito de las visitas teatralizadas de Castellón

Más de 500 personas participan en las visitas teatralizadas...