Descobreix el Copenhagen nadalenc a través de la visió de Anabel García, veïna de Benicarló

Compartir

Aquest dimecres 27 de desembre, a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món ens mostrarà un Copenhaguen que es transforma amb els famosos mercats de Nadal i ens portarà, amb l’ajuda del reporter Enrique Tena, a viure experiències úniques. Entre les parades plenes de llums i colors i els aromes dels menjars típics d’aquesta època, descobrirem com la ciutat acull l’esperit nadalenc. Els carrers il·luminats i la calidesa d’aquests mercats ens faran reviure la màgia de les festes i ens transportaran a uns moments únics que ens faran recobrar la il·lusió.

Alba Garrigós, veïna de València, fa un any i mig que viu a Copenhaguen. La ruta del programa començarà amb ella a Strøget, el carrer de vianants més llarg d’Europa i un paradís per a les compres nadalenques. Després, l’equip del programa i la valenciana aniran a una de les places principals de la ciutat, la plaça d’Amalienborg. Allí, gaudiran del famós canvi de guàrdia, que sols se celebra quan la reina es troba al palau. Seguidament, visitaran el mercat de Nadal de Højbro Plads, on coneixeran la família d’Alba. Per a acabar el dia i dir-se adeu, la parella de valencians convidaran l’equip a un sopar de gala a la seua casa, on tastaran el Flaeskesteg, un plat típic del país.

Carla Villanueva, veïna de Mislata (l’Horta Sud), fa dos anys i mig que viu a Copenhaguen i és cosina d’Alba, l’anterior valenciana. Amb ella recorrerem els mercats de Torvehallerne i el de Kongens Nytorv.

María Vila, veïna d’Alginet (Ribera Alta), fa dos anys que viu a Copenhaguen. L’equip i ella començaran fent un tour en un bus turístic i baixaran a la parada de La Sireneta. Aquesta figura està inspirada en el conte d’Andersen i rep milers de visitants cada dia. Aprofitaran per a immortalitzar el moment amb un selfie. Després, visitaran La Glace, la pastisseria més antiga de Dinamarca, on treballa la parella de María, Santiago Bugesa.

Santiago Bugesa, veí de València, fa dos anys que viu a Copenhaguen. El programa veurà com prepara un dolç a La Glace, el lloc on treballa i, més tard, tots junts faran una degustació de pastissos típics. L’especialitat de la casa és el Sportskage. Després canviaran el rumb i posaran un poc d’emoció a l’aventura anant als Jardins de Tívoli, un conegut parc d’atraccions.

Manuel Romero, veí de València, fa set anys que viu a Copenhaguen. Quedarà amb l’equip a Helsingør, ciutat on es troba el castell de Kronborg. Allí, presentarà la seua família. La seua dona, Anabel García, també és valenciana, de Benicarló (el Baix Maestrat). Visitaran el castell i gaudiran d’un ball amb el Pare Noel al voltant de l’arbre de Nadal. Aquesta dansa tan peculiar és típica a Dinamarca i es fa l’últim cap de setmana de novembre i el primer cap de setmana de desembre. Després, els valencians i l’equip visitaran Bakken, un altre parc d’atraccions. Aquest és el parc més antic del món. Per a acabar el dia, pararan per a menjar allí mateix i, finalment, s’acomiadaran mentre tasten el dolç de Nadal tradicional del lloc, l’Æbleskiver.

Jesica Fernández, veïna de València, fa vint-i-cinc anys que viu a Copenhaguen. Es trobarà amb l’equip a Nyhavn, on faran un passeig pels canals de la ciutat. Durant el passeig, aprendran que Hygge és una paraula danesa i noruega que s’usa per a fer referència al sentiment de benestar i satisfacció. Finalment, aniran als Jardins de Tívoli, novament, i visitaran el Pare Noel i el parc d’atraccions, que, a l’any, rep la visita de més de quatre milions de persones. Allí, l’equip del programa dirà adeu a la valenciana i acabarà el viatge per terres daneses.

La màgia de Copenhaguen en Nadal

En Nadal, Copenhaguen és com un conte encantat. Els carrers s’il·luminen amb la màgia dels mercats nadalencs, els Jardins de Tívoli es transformen en un espectacle de llums i atraccions, els danesos celebren amb gløgg, una beguda calenta feta amb vi i espècies, i mengen delícies com ara galetes de gingebre, conegudes com pebernodder. Les cases, a més a més, es decoren amb figures de nisser, unes escultures menudes amb personatges de la mitologia escandinava que, segons diuen, habiten els racons del país i porten l’esperit del Nadal.

Noticias Relacionadas