Castellnovo celebrarà amb vi i xocolate la Romeria de la Santa Cruz

Compartir

L’1 de maig és a Castellnovo molt més que el Dia Internacional dels Treballadors. L’1 de maig a Castellnovo se celebra, des de temps ancestrals, el Dia de l’Ermita i la Festa de la Santa Cruz.

La jornada començarà amb el repartiment de canyes en el Calvari i l’inici de la romeria fins a l’ermita de Sant Cristóbal. Una vegada allí, els presents seran obsequiats, com a marca la tradició, amb vi i xocolate.

Després de la missa i la benedicció dels camps des de l’altura de San Cistóbal a la recerca de bones collites, serà el torn de l’esmorzar de germanor i la processó de la Santa Cruz.

«Per a nosaltres, la Santa Cruz, és una festa de germanor i tradició. Es tracta d’una de les festivitats més antigues de la nostra localitat i, per això, any rere any treballem en la seua continuïtat» ha afirmat la regidora, Antonia Auge, qui ha animat a «veïns, veïnes i visitants a acompanyar-nos l’1 de maig». La Festa de la Santa Cruz de Castellnovo està declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

Noticias Relacionadas

Sant Mateu vive este fin de semana el IX Mercado Medieval

Un mercado donde se pueden encontrar paradas de productos...

La playa de La Llosa

Acabamos el repaso de las playas de los municipios...