Benicarló celebrarà la Fira del Llibre del 18 al 28 d’abril

Compartir

La gran festa del llibre comptarà amb una jornada carregada d’activitats, tallers, contacontes i la presència de nombrosos autors

Benicarló ha preparat una intensa programació amb motiu del Dia Internacional del Llibre que es commemora el 23 d’abril. Així ho ha explicat el regidor d’Educació, Carlos Delshorts, que ha destacat que «enguany recuperarem de nou la Fira del Llibre el mateix 23 d’abril i la ubicarem al centre de la ciutat, amb estands que aniran des de la plaça de la Constitució fins al passeig de Ferreres Bretó». «D’aquesta manera —ha explicat el regidor— donem un major significat i una major repercussió a la jornada i, a més, podrem comptar amb la participació dels centres educatius».

La Fira del Llibre s’inaugurarà a les 10.30 hores amb la batucada del CEIP Eduardo Martínez Ródenas i al llarg de tot el dia, fins a les 20.00 hores, comptarà amb diferents espais habilitats on s’organitzaran diferents activitats: l’espai Raquel Papers, on hi haurà contacontes, tallers d’escriptura i la presència d’escriptors signant llibres; l’espai Onada Edicions, que també comptarà amb autors del territori; l’espai dels Escriptors, una nova proposta dedicada a promocionar escriptors i escriptores de la comarca; l’espai de la Rosa, on es podran adquirir roses; l’espai del Llibre Solidari, que comptarà amb la presència de les associacions Afare i L’íbera i també amb l’IES Joan Coromines; l’espai de Lectura i del Micro Obert, que ha organitzat activitats durant tot el dia; i l’espai de Ludoteca, amb propostes per als més menuts.

Durant el matí, a més, Ràdio Benicarló emetrà des de la Fira el seu magazín diari ‘Veus de Casa‘, amb tots els protagonistes de la jornada.

Per a completar el dia, hi haurà teatre als centres educatius, amb el narrador Felip Kervarec i, finalment, l’entrega dels tradicionals Premis Benilectors als usuaris i usuàries que més llibres han demanat en préstec a la Biblioteca Manel Garcia Grau durant el 2023.

Per a completar tota aquesta programació, del 18 al 28 d’abril la Biblioteca ha organitzat nombroses activitats al voltant de la lectura: un taller d’escriptura medieval, la presentació del llibre ‘La última primavera’, d’Amparo Bellido, i dos clubs de lectura.

Per últim, dijous 25 s’ha programat un recital d’Estellés a càrrec de l’alumnat de l’IES Ramón Cid, en commemoració amb el centenari del naixement del poeta de Burjassot.

El teatre de l’Espai Guirigall i l’obra ‘La disputa‘, dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats, tancaran la programació amb motiu del Dia del Llibre.

Noticias Relacionadas