Almenara qualifica d’èxit les visites sobre ‘Dones i Guerra Civil’ organitzades per centre d’interpretació de la línia XYZ

Compartir

L’activitat s’emmarca en la programació sobre el 8M de l’Ajuntament d’Almenara

El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d’Almenara ha realitzat aquest cap de setmana unes visites guiades especials al Conjunt Memorial de Darrere del Castell titulades «Dones i Guerra Civil» emmarcades en la programació de l’ajuntament amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona.

Més de mig centenar de persones van acudir a visites especials de dissabte i diumenge al Conjunt Memorial de Darrere del Castell, en les quals la responsable del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, Lara Cardona, els va contar el paper de la dona en la Guerra Civil vinculat a Almenara, visitant primer el centre i després el Conjunt Memorial.

Així, Cardona els va explicar com va ser el paper de les dones, tant en el front com fora d’aquest, així com la seua presència en les organitzacions sindicals. També els va contar la situació a Almenara, que en un principi va ser una localitat que acollia a refugiats i refugiades, i que posteriorment es va convertir en una localitat de la qual eixia la gent fins a altres llocs pels bombardejos, que es descrivien en les cartes de l’època.

També es va fer referència al funcionament i importància de l’organització comunista «Unión de Muchachas» que va tindre una secció a Almenara, i també als famosos «sumaríssims» del franquisme en els quals es van veure implicades dues dones de la localitat. Finalment es van mostrar als assistents fotografies de dones i cartells de l’època.

Visites guiades al mes de març

D’altra banda, les habituals rutes guiades gratuïtes al Conjunt Memorial de Darrere del Castell durant aquest mes  seran els dies 16, 28 i 30 de març. Com de costum, serà necessària la inscripció prèvia a través del telèfon 620 55 74 71 o en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com. Les rutes tenen una duració aproximada de tres hores i mitja i es recomana la visita amb roba i calçat còmode, així com portar aigua per al trajecte.

Noticias Relacionadas