Almassora dona a conéixer la seua història a través de visites guiades per la Vila

Compartir

L’activitat, totalment gratuïta, es celebrarà els pròxims dies 4 i 5 de maig amb visites nocturnes i diurnes

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Almassora ha programat visites guiades per la Vila per a donar a conèixer el centre històric de la localitat. L’activitat, totalment gratuïta, es celebrarà els pròxims dies 4 i 5 de maig. La primera de les visites serà nocturna, a les 22.00 hores, mentre que la del dia 5 serà diürna, a les 12.00 hores.

La regidora de Turisme, Silvana Rovira, ha explicat que l’activitat és apta per a tots els públics i que les places són limitades a 25 per grup. El punt de trobada amb el guia serà en el Museu Municipal i la duració és d’hora i mitja.

El dijous 18 d’abril s’obriran les inscripcions a través de la pàgina web municipal de l’Ajuntament d’Almassora. En aquest sentit, Rovira ha animat a la participació en aquesta activitat, que tindrà continuïtat amb dos jornades més pròximament.

La Vila d’Almassora està declarada Bé d’Interés Cultural (BIC) per la seua simbologia i història. En ella, el visitant pot trobar vestigis d’antigues muralles i entramats carrerons, així com dues places importants; la Major, amb el seu pòrtic, i la de l’Església, en la qual se situa l’Església barroca de la Nativitat de La nostra Senyora.

El barri antic d’Almassora pertany a l’època de la Reconquesta i amaga restes d’antigues construccions que constituïen els edificis i muralles en aquella època. En aquest entorn, se situa el Museu Municipal Arqueològic que alberga important restes, entre ells tots els trobats en el jaciment iber del Torrelló del Boverot.

Els participants podran descobrir els secrets històrics del cor arquitectònic d’Almassora i apreciar la simbologia i bellesa que tanca.

Noticias Relacionadas