Almassora apropa el cítric de Km0 a la ciutadania amb una nova edició del Mercat de la Taronja

Compartir

L’Ajuntament d’Almassora, a través de la Regidoria d’Agricultura, obrirà aquest pròxim diumenge, 29 d’octubre, el Mercat de la Taronja en col•laboració amb la cooperativa agrícola San José. El regidor d’Agricultura, José Claramonte, ha presentat la iniciativa, al costat de la directora de la cooperativa, Carmina Jorques. El mercat tindrà lloc tots els diumenges, en horari de 09.00 a 14.00 hores, en la cèntrica plaça Pere Cornell.

“Volem oferir als almassorins la possibilitat de gaudir d’un producte tan nostre a un preu raonable, assegurant la qualitat”, ha explicat l’edil. A més, Claramonte ha insistit en l’aposta pels agricultors locals i el producte de proximitat.

“Amb aquesta iniciativa també es busca incentivar el consum de la qual és la nostra fruita per antonomàsia, ja que no podem oblidar els beneficis saludables que aporta a la nostra dieta mediterrània”, ha indicat el regidor, qui ha ressaltat la col•laboració de la cooperativa en la posada en marxa d’aquest mercat dominical.

En aquesta línia, el regidor ha remarcat la importància d’apostar per aquesta mena d’accions que busquen evitar l’abandó dels camps i garantir la rendibilitat per a mantindre les terres, al mateix temps que es fa costat al comerç de proximitat i es lluita contra la petjada de carboni.

En l’arrancada del Mercat de la Taronja participaran productors locals, que de manera setmanal oferiran als almassorins la possibilitat d’adquirir diferents varietats de cítrics, acabats d’agafar de l’arbre, al llarg de la temporada.

Jorques ha assenyalat que el mercat està obert a la participació de qualsevol productor local d’Almassora que cultive taronges en el terme municipal o en localitats veïnes.

Noticias Relacionadas