Alcalà de Xivert desvela la data de la pròxima fira de la Tomata de Penjar

Compartir

Alcalà de Xivert celebrarà la novena edició de la Fira de la Tomata de Penjar els dies 14 i 15 d’octubre. La cita ja compta amb cartell promocional, obra del dissenyador Endika Gómez de Baluguera en el qual estan representat el cultiu i la confecció dels característics poms de tomates de penjar i, d’altra banda, la part cultural i turística que comporta la Fira. A nivell de disseny, és un cartell il·lustratiu conceptual que homenatja la tomata i a tot el que li envolta, amb diversos personatges entorn de la Fira que interactuen al voltant del producte estrella.

Com és tradicional, els carrers del centre d’Alcalà tornaran a omplir-se de llocs de venda de productes tradicionals i enguany es recuperarà la comercialització de tomata de penjar. Per part de l’Ajuntament, s’aposta per mantenir aquesta fira com una manera de difondre i promocionar la tomata de penjar i la gastronomia local d’Alcalà-Alcossebre ja que, de manera paral·lela a la Fira, restaurants locals participaran un any més en les jornades gastronòmiques dedicades a la tomata de penjar.

Com a novetat, l’Ajuntament aposta per allargar l’oferta de la fira, amb actes de tipus gastronòmic i musical en la vesprada-nit del dissabte 14.

La regidora María Agut destaca que «un any més, des de l’Ajuntament fem un esforç important per a mantenir aquesta fira que és una manera de reconèixer i promocionar al nostre sector agrícola i la nostra gastronomia».

Noticias Relacionadas