Alberto San Juan porta al Paranimf una reflexió sobre la història i la identitat d’Espanya en clau de comèdia musical

Compartir

L’espectacle Macho grita d’Alberto San Juan arriba al Paranimf de la Universitat Jaume I divendres que ve 15 de març, un monòleg amb música en directe que part del mite de Don Juan per a indagar en la construcció de la identitat espanyola.

Segons explica Alberto San Juan, que ha escrit, dirigeix i interpreta l’obra, Macho grita «és una crònica de la meua pròpia ceguesa sobre la història del meu país. Un intent balbucejant d’aproximació al procés històric pel qual es construeix la norma que estableix què és ser espanyol».

Aquesta comèdia musical repassa diferents moments històrics com la Reconquesta, el descobriment d’Amèrica o l’expulsió dels jueus i els moriscos, per a veure amb humor com es construeix «el mascle» a Espanya. Amb aquesta proposta, San Juan s’apropa a la història invisible (o invisibilitzada) d’Espanya, «amb la xicoteta esperança d’entendre coses que servisquen per a la vida hui, quan la voluntat de domini i l’afany depredador sobre els quals hem construït les nostres societats amenacen amb liquidar-nos».

En la part musical, Alberto San Juan estarà acompanyat de la banda formada per Claudio de Casas, Miguel Malla, Gabriel Marijuán i Pablo Navarro.

Noticias Relacionadas